"Ikarbus" prodao prvi "srpski mercedes"

Bez autora
Nov 27 2014

Kompanija "Ikarbus" potpisala je sa firmom "Ariva litas" iz Požarevca ugovor o kupoprodaji deset gradskih autobusa, od kojih je jedan napravljen u saradnji sa nemačkim "Mercedesom". "Mercedesov" autobus prvi je primerak koji je "Ikarbus" prodao. Vozilo je kombinacija niskopodnog i srednjepodnog autobusa, kapaciteta za 100 putnika, prenosi Beta. Ugovor je veoma značajan za "Ikarbus", jer je posle dugog perioda fabrika ponovo počela da prodaje autobuse, rekao je generalni direktor "Ikarbusa" Aleksandar Vićentić. Direktor "Ikarbusa" se nada da će od početka sledeće godine ta kompanija imati "značajnu prodaju" autobusa, pre svega na domaćem tržištu.

"Ikarbus" prodao prvi "srpski mercedes"Kompanija "Ikarbus" potpisala je sa firmom "Ariva litas" iz Požarevca ugovor o kupoprodaji deset gradskih autobusa, od kojih je jedan napravljen u saradnji sa nemačkim "Mercedesom".

"Mercedesov" autobus prvi je primerak koji je "Ikarbus" prodao. Vozilo je kombinacija niskopodnog i srednjepodnog autobusa, kapaciteta za 100 putnika, prenosi Beta.

"Ugovor je veoma značajan za 'Ikarbus', jer je posle dugog perioda fabrika ponovo počela da prodaje autobuse", rekao je generalni direktor "Ikarbusa" Aleksandar Vićentić.

Direktor "Ikarbusa" se nada da će od početka sledeće godine ta kompanija imati "značajnu prodaju" autobusa, pre svega na domaćem tržištu.

"Prodaja prvog 'mercedesa' je izuzetno značajna, zato što od tog modela očekujemo mnogo, ne samo zbog prodaje u našoj zemlji, već i u inostranstvu, pre svega u okruženju", podsetio je Vićentić.

Napominje da je prodaja "Mercedesovog" modela autobusa značajna kako bi se potencijalni kupci uverili u kvalitet proizvodnje u "Ikarbusu".

Vićentić je istakao da postoji zainteresovanost brojnih firmi za kupovinu "Ikarbusovih" autobusa, među kojima su GSP, "Lasta", ATP "Pančevo", kao i mnogi privatni prevoznici.

"Ikarbus" je potpisao i ugovor sa kompanijom "Star import" o poslovno-tehničkoj saradnji, na osnovu koga će "Ikarbus" postati "Mercedesov" ovlašćeni nadograđivač za autobuske i "sprinter" kombi-šasije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik