Svega 1,5 odsto izvoza osigurano

Bez autora
Dec 07 2014

Osiguranje izvoznih poslova predstavlja veoma važnu podršku poslovanju preduzeću jer ga štiti od rizika kako kašnjenja naplate tako i potpunog izostanka naplate, izjavio je danas ministar privrede Željko Sertić. On je na konferenciji "Sigurna naplata izvoznih potraživanja", koju su organizovali francuska osiguranja Aksa Kofas, rekao da je u 2013. godini od srpskog izvoza bilo osigurano svega 146 miliona evra, što predstavlja svega 1,5 odsto ukupne vrednosti izvoza, dok je u Evropi taj procenat pet odsto. Podsetivši da su za naše kompanije najveća tržišta Italija, Nemačka, BiH i Rusija, Sertić je rekao da je osnovni zadatak povećanje izvoza i otvaranje novih tržišta što će povećati prihode kako za privredu tako i za državu. On je rekao da je kompanija Aksa osetila da će Srbija ubuduće imati daleko veći izvoz pa je ponudila novu uslugu osiguranje izvoznih potraživanja.

Svega 1,5 odsto izvoza osiguranoOsiguranje izvoznih poslova predstavlja veoma važnu podršku poslovanju preduzeću jer ga štiti od rizika kako kašnjenja naplate tako i potpunog izostanka naplate, izjavio je danas ministar privrede Željko Sertić.

On je na konferenciji "Sigurna naplata izvoznih potraživanja", koju su organizovali francuska osiguranja Aksa Kofas, rekao da je u 2013. godini od srpskog izvoza bilo osigurano svega 146 miliona evra, što predstavlja svega 1,5 odsto ukupne vrednosti izvoza, dok je u Evropi taj procenat pet odsto.

Podsetivši da su za naše kompanije najveća tržišta Italija, Nemačka, BiH i Rusija, Sertić je rekao da je osnovni zadatak povećanje izvoza i otvaranje novih tržišta što će povećati prihode kako za privredu tako i za državu.

On je rekao da je kompanija Aksa osetila da će Srbija ubuduće imati daleko veći izvoz pa je ponudila novu uslugu osiguranje izvoznih potraživanja.

Ministar je dodao da preduzeće koje na taj način osigura svoje poslovanje može da dobije i mnogo povoljniji kredit od banaka.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik