Novi krediti Razvojnog fonda Vojvodine

Bez autora
Dec 07 2014

Razvojni fond Vojvodine je raspisao konkurs za dodelu kratkoročnih kredita za projekte, koje sufinansira Evropska unija. Ukupan iznos sredstava je 100 miliona dinara, a maksimalan iznos po korisniku je 30 miliona dinara, najavio je predsednik Pokrajinske vlade dr Bojan Pajtić. Novi konkurs za dodelu kratkoročnih kredita na ime predfinansiranja aktivnosti u realizaciji projekata sufinansiranih od strane EU i bilateralnih donatora biće otvoren u ponedeljak, 8. decembra 2014. godine. Kamatne stope su izrazito povoljne i kreću se od 2,8 do 4 odsto na godišnjem nivou, u zavisnosti od sredstava obezbeđenja. Učesnici na ovom konkursu mogu biti kako nevladine organizacije i udruženja građana, tako i pravna lica, preduzetnici, kao i jedinice lokalne samouprave, javna preduzeća, institucije i ustanove kojima je osnivač Autonomna pokrajina Vojvodina, opština ili grad sa teritorije Vojvodine, rekao je predsednik Pokrajinske vlade.

Novi krediti Razvojnog fonda VojvodineRazvojni fond Vojvodine je raspisao konkurs za dodelu kratkoročnih kredita za projekte, koje sufinansira Evropska unija. Ukupan iznos sredstava je 100 miliona dinara, a maksimalan iznos po korisniku je 30 miliona dinara, najavio je predsednik Pokrajinske vlade dr Bojan Pajtić.

Novi konkurs za dodelu kratkoročnih kredita na ime predfinansiranja aktivnosti u realizaciji projekata sufinansiranih od strane EU i bilateralnih donatora biće otvoren u ponedeljak, 8. decembra 2014. godine.

Kamatne stope su izrazito povoljne i kreću se od 2,8 do 4 odsto na godišnjem nivou, u zavisnosti od sredstava obezbeđenja. Učesnici na ovom konkursu mogu biti kako nevladine organizacije i udruženja građana, tako i pravna lica, preduzetnici, kao i jedinice lokalne samouprave, javna preduzeća, institucije i ustanove kojima je osnivač Autonomna pokrajina Vojvodina, opština ili grad sa teritorije Vojvodine, rekao je predsednik Pokrajinske vlade.

Predsednik Pajtić je naveo da je ovaj konkurs posebno značajan stoga što će omogućiti da korisnici ovog kredita iskoriste sredstva u okviru projekata Evropske unije, i tako steknu onu vrstu iskustva i znanja koja će im omogućiti da osnaže svoj administrativni kapacitet i tako u narednim godinama pridobiju još sredstava iz programa Evropske unije.

Predsednik Pokrajinske vlade podsetio je da smo i do sada bili uspešni na ovom polju, te da je od ukupnih sredstava iz IPA programa, dakle fondova Evropske unije koji su bili namenjeni Srbiji, preko 80 odsto sredstava upravo realizovano u Vojvodini.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik