Prodaje se hotel Mimoza

Bez autora
Dec 09 2014

HTP „Mimoza AD Tivat" našla je investitora kome će prodati hotel „Mimoza" u centru grada. Prema informacijama iz menadžmenta, od prodaje najstarijeg tivatskog hotela očekuju između 5 i 8 miliona eura. Sa tim sredstvima bi pokušali da pokriju kreditna zaduženja za rekonstrukciju hotela Pine i izađu iz dugova. Posao, međutim, još nije okončan jer odluku o prodaji najstarijeg tivatskog hotelskog objekta treba da odobri skupština akcionara koja je zakazana za 22. decembar. Prema nezvaničnim saznanjima, novi vlasnik najatraktivnije lokacije u Boki je arapski investitor, sa kojim je „Mimoza" dugo u pregovorima, iako u menadžmentu ne žele da istaknu ime partnera sa kojim su u pregovorima. Iz dotrajalog hotela radnici ovih dana iznose mobilijar.

Prodaje se hotel MimozaHTP „Mimoza AD Tivat" našla je investitora kome će prodati hotel „Mimoza" u centru grada. Prema informacijama iz menadžmenta, od prodaje najstarijeg tivatskog hotela očekuju između 5 i 8 miliona eura. Sa tim sredstvima bi pokušali da pokriju kreditna zaduženja za rekonstrukciju hotela Pine i izađu iz dugova.

Posao, međutim, još nije okončan jer odluku o prodaji najstarijeg tivatskog hotelskog objekta treba da odobri skupština akcionara koja je zakazana za 22. decembar.

Prema nezvaničnim saznanjima, novi vlasnik najatraktivnije lokacije u Boki je arapski investitor, sa kojim je „Mimoza" dugo u pregovorima, iako u menadžmentu ne žele da istaknu ime partnera sa kojim su u pregovorima.

Iz dotrajalog hotela radnici ovih dana iznose mobilijar.

Vremešnom hotelu, starom šest decenija, odavno je predstojala rekonstrukcija u koju se do sada nijesu upuštali većinski vlasnici tivatskog hotela. Kapaciteti hotela su dotrajali, a „Mimoza" je dio kapaciteta najstarijeg tivatskog hotelskog objekta prije par godina iznajmila tivatskom Fakultetu za mediteranske poslovne studije. Prema odluci Ministarstva održivog razvoja i turizma, HTP „Mimoza" bila je u obavezi da dovede turističke usluge u hotelu na veći nivo. Pošto to nije uradila, morala je da plaća značajno veće takse zbog zauzimanja atraktivne lokacije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik