U Beogradu otvoren hotel Radison blu- Stari mlin

Bez autora
Dec 10 2014

U Beogradu je u utorak uveče otvoren hotel Radison Blu - Stari Mlin, a gradonačelnik Siniša Mali rekao je da će on doprineti poboljšanju hotelske ponude u glavnom gradu koji postaje sve atraktivniji za turiste. Mali je prilikom otvaranja istakao i da je Beograd jedan od retkih gradova koji je imao rast broja turista u poređenju sa prošlom godinom od 14 odsto. Očigledno kao grad postajemo sve atraktivniji za turiste. Dobro je da hotelski kapaciteti prate taj rast, naglasio je on ukazujući da je Radison Blu - Stari Mlin 76. hotel u Beogradu. Prema rečima gradonačelnika, investitori ne samo da su napravili prelepo zdanje već su promenili i izgled ovog dela grada, koji će biti komplementaran Beogradu na vodi, projektu koji je predstavio austrijskim privrednicima...

U Beogradu je u utorak uveče otvoren hotel Radison Blu - Stari Mlin, a gradonačelnik Siniša Mali rekao je da će on doprineti poboljšanju hotelske ponude u glavnom gradu koji postaje sve atraktivniji za turiste.

Mali je prilikom otvaranja istakao i da je Beograd jedan od retkih gradova koji je imao rast broja turista u poređenju sa prošlom godinom od 14 odsto.

"Očigledno kao grad postajemo sve atraktivniji za turiste. Dobro je da hotelski kapaciteti prate taj rast", naglasio je on ukazujući da je Radison Blu - Stari Mlin 76. hotel u Beogradu.

Prema rečima gradonačelnika, investitori ne samo da su napravili prelepo zdanje već su promenili i izgled ovog dela grada, koji će biti komplementaran Beogradu na vodi, projektu koji je predstavio austrijskim privrednicima.

Ambasador Austrije u Srbiji Johanes Ajgner izjavio je da je hotel Radison Blu - Stari mlin najnovija investicija iz Austrije koja doprinosi razvoju individualnog i kongresnog turizma u Beogradu, oblast koja ima najveći potencijal u ovom gradu, ali i ukupno gledano u Srbiji.

Ovo je, kako je konstatovao, samo početak jednog većeg razvojnog projekta Beograda, dodajući da je ponosan što Austrija doprinosi velikom projektu, kao što je Beograd na vodi.

Novi hotel Radison Blu - Stari Mlin, kako su predstavili menadžeri "Soravia grupacije" iz Beča koja je realizovala projekat, Klemens Šranc i Bernhard Ebner, ima 236 soba.

"Soravia grupacija" kako su ukazali završila je do sada 492 projekta, a ima još 78 koja su u toku.

U Srbiji ova grupacija je aktivna od 2008. godine i uspela je sa predviđenim budžetom od 55 miliona evra da završi hotel, koristeći ostatke Starog mlina u Bulevaru vojvode Mišića.

Direktor hotela Toma Svica objasnio je da je ovaj hotel deo "Karlson Rezidor" grupacije, koja ima 1.352 hotela u 108 država sveta.

On je, povodom otvaranja hotela, koji u sredu počinje zvanično da radi, predao prvi ključ jedne sobe gradonačelniku Malom.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik