Rusija će odobriti bescarinski uvoz sira

Bez autora
Dec 10 2014

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da će Rusija odobriti bescarinski uvoz svih vrsta sira iz Srbije. Ljajić je novinarima rekao da je Srbija tražila od Rusije da se na listu proizvoda na koje se ne plaća carina dodatno uvrste automobili, neke vrste sira, vino, šećer i cigarete. Očekuju se povoljne vesti i o bescarinskom izvozu automobila. Traženo je da to bude kontingent od 10.000 vozila. Videćemo da li će Rusija odobriti deo ili sve, rekao je Ljajić novinarima na prvoj konferenciji u organizaciji Japanskog poslovnog kluba u Srbiji. Prema njegovim rečima, Srbija je nakon što je Rusija uvela zabranu uvoza hrane iz EU očekivala da će više postići u izvozu sira na rusko tražište, ali je do problema u izvozu došlo kada se pojavio veoma jeftin sir iz Južne Amerike. Ljajić je objasnio da je mleko u Južnoj Americi veoma jeftino i da srpski proizvođači sira pod trenutnim uslovima ne mogu da budu konkurentni južnameričkim.

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da će Rusija odobriti bescarinski uvoz svih vrsta sira iz Srbije.

Ljajić je novinarima rekao da je Srbija tražila od Rusije da se na listu proizvoda na koje se ne plaća carina dodatno uvrste automobili, neke vrste sira, vino, šećer i cigarete.

Očekuju se povoljne vesti i o bescarinskom izvozu automobila. Traženo je da to bude kontingent od 10.000 vozila. Videćemo da li će Rusija odobriti deo ili sve, rekao je Ljajić novinarima na prvoj konferenciji u organizaciji Japanskog poslovnog kluba u Srbiji.

Prema njegovim rečima, Srbija je nakon što je Rusija uvela zabranu uvoza hrane iz EU očekivala da će više postići u izvozu sira na rusko tražište, ali je do problema u izvozu došlo kada se pojavio veoma jeftin sir iz Južne Amerike.

Ljajić je objasnio da je mleko u Južnoj Americi veoma jeftino i da srpski proizvođači sira pod trenutnim uslovima ne mogu da budu konkurentni južnameričkim.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik