Podrum Panajotović - Dan bez vina, dan bez sunca

Bez autora
Dec 10 2014

Nekada mala porodična vinarija, Podrum Panajotović www.podrumpanajotovic.rs, počeo je sa radom pre nešto više od decenije, ali se tek ove godine hrabro i elegantno upustio u redizajn, inovativni pristup i zauvek osvojio čula mnogih ljubitelja vina, postavši prepoznatljiv brend. Podrum Panajotović jedinstven je po svojim vinskim podrumima – lagumima koji se protežu ispod Senjaka, prelepog dela Beograda, a izgrađeni su još u doba Rimljana kao podzemni grad tada povezan sa tašmajdanskim lagumima. Zbog svojih karakteristika, prostor je idealan za odležavanje i sazrervanje vina koje se u položenim bocama nalazi na dubini od 15 metara ispod zemlje sa konstantnom temperaturom od 12°C. Poznato je da podzemni Beograd sadrži na stotine lokaliteta: pećina, laguma, zazidanih reka, tunela, i drugih građevina koje su uništavali i gradili narodi koji su naseljavali Beograd. Ono što je manje poznato jeste upravo ovaj Senjački dragulj koji čeka znatiželjne posetioce širom otvorenih vrata i nudi obilazak uz degustaciju vina za svačiji ukus.

Nekada mala porodična vinarija, Podrum Panajotović www.podrumpanajotovic.rs, počeo je sa radom pre nešto više od decenije, ali se tek ove godine hrabro i elegantno upustio u redizajn, inovativni pristup i zauvek osvojio čula mnogih ljubitelja vina, postavši prepoznatljiv brend.

Podrum Panajotović jedinstven je po svojim vinskim podrumima – lagumima koji se protežu ispod Senjaka, prelepog dela Beograda, a izgrađeni su još u doba Rimljana kao podzemni grad tada povezan sa tašmajdanskim lagumima. Zbog svojih karakteristika, prostor je idealan za odležavanje i sazrervanje vina koje se u položenim bocama nalazi na dubini od 15 metara ispod zemlje sa konstantnom temperaturom od 12°C. Poznato je da podzemni Beograd sadrži na stotine lokaliteta: pećina, laguma, zazidanih reka, tunela, i drugih građevina koje su uništavali i gradili narodi koji su naseljavali Beograd. Ono što je manje poznato jeste upravo ovaj Senjački dragulj koji čeka znatiželjne posetioce širom otvorenih vrata i nudi obilazak uz degustaciju vina za svačiji ukus.

Podrum Panajotović - Dan bez vina, dan bez sunca

Mešavina tradicije i inovacije

Iz ljubavi prema kvalitetnim vinima, ali i nastavka porodične tradicije, vinariju je 2003. osnovao dr Viktor Panajotović. Koreni u proizvodnji vina datiraju od 1927. godine kada je jedan od predaka, deda Toma, osnovao prvi porodični podrum vina u okolini Kruševca, koji je do početka Drugog svetskog rata dostigao vodeće mesto u kvalitetu i količini vina koju je proizvodio na godišnjem nivou.

Danas proizvodnju vodi najmlađi član porodice, Vladimir Panajotović, diplomirani enolog i vrsni poznavalac vina, koji je primenio tradicionalni recept za proizvodnju vina svojih predaka i usavršio ga modernism tehnologijama i znanjima. Vodeća vizija je da se od najboljeg grožđa iz srpskih vinograda spravljaju najkvalitetnija vina. Tako od sorti grožđa Traminac, Sauvignon blanc, Rajnski rizling, Merlot i Cabernet Sauvignon nastaju vina Knez, Lord, Victor i Šeherezada u kojima svaki čovek može da pronađe ukus za sebe. U izuzetnim godinama, određena količina boca se čuva pet i više godina, tako da se u podrumu uvek mogu naći arhivska vina izuzetnog i jedinstvenog ukusa.

Podrum Panajotović - Dan bez vina, dan bez sunca

Redizajn brenda i komunikacije

„Sve veća potreba za interaktivnim pristupom na tržištu nametnula je potpuno drugačiji način komuniciranja sa klijentima. Tradicionalni mediji sve više ustupaju mesto onlajn komunikaciji, koja brzo i efikasno prenosi poruku, i koja obezbeđuje trenutnu povratnu informaciju od potrošača. Nije dovoljno samo biti prisutan na društvenim mrežama, već je neophodno osmislitii koncept, sadržaje i atraktivan dijalog”, navodi Vladimir Panajotović. Upravo iz ovog razloga Podrum Panajotović je osmišljavanje i sprovođenje digitalne strategije poverio kompaniji Fractal Dimension odnosno servisu Moje Vino www.mojevino.rs. Osim web portal sa prodavnicom ostvareno je prisustvo na društvenim mrežama Facebook i Foursquare kao i napredni servis Moje Vino sa QR kodovimagenerisanim za svako vino ponaosob. Skeniranjem QR koda koji se nalazi na boci, ne samo da na svom mobilnom telefonu, dobijate opširne informacija o vinu, već i učestvujete u nagradnoj igri, u kojoj možete osvojiti bocu vina ili degustaciju u lagumu na Senjaku.

Podrum Panajotović - Dan bez vina, dan bez sunca

Vladimir Panajotović, enolog i vlasnik Podruma Panajotović

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik