Singapur gradi "najlepši aerodrom na svetu"

Bez autora
Dec 11 2014

Singapurski aerodrom Jewel Changi neće ličiti ni na jedan drugi aerodrom na svetu. Fotografije objavljene na sajtu kompanije otkrivaju kako će građevina izgledati kada bude završena 2018.Imaće 10 spratova, pet ispod i pet iznad zemlje. Osim teminala, Jewel Changi će imati prodavnice, centre za odmor, zabavu i rekreaciju. Aerodrom će biti napravljen na mestu gde se nalazi stari parking u blizini postojećeg Terminala 1 aerodroma Changi i biće prirodno spojen sa ostalim terminalima.

Singapur gradi "najlepši aerodrom na svetu"Singapurski aerodrom Jewel Changi neće ličiti ni na jedan drugi aerodrom na svetu.

Fotografije objavljene na sajtu kompanije otkrivaju kako će građevina izgledati kada bude završena 2018.

Imaće 10 spratova, pet ispod i pet iznad zemlje. Osim teminala, Jewel Changi će imati prodavnice, centre za odmor, zabavu i rekreaciju.

Aerodrom će biti napravljen na mestu gde se nalazi stari parking u blizini postojećeg Terminala 1 aerodroma Changi i biće prirodno spojen sa ostalim terminalima.

Centralni deo Jewel Changija će biti Šumska dolina, vrt s pet spratova s hiljadama stabala, paprati i grmova.

Aerodrom će imati oblik krofne, a kroz njegov šuplji središnji deo će se spuštati vodopad Rain Vortex visok 40 metara. Tokom noći će ga pratiti zvučni i svetlosni spektakl.

Putnici će moći da odsednu u hotelu koji će imati 130 soba, a biće napravljene i nove podzemne veze aerodromskih terminala i železnice.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik