Završena izgradnja deonice Ub – Lajkovac

Bez autora
Dec 14 2014

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović obišla je danas završenu deonicu Koridora 11 od Uba do Lajkovca, dužine 12,5 kilometara, na kojoj su bile angažovane domaće firme "Planum" i "Putevi Užice".Mihajlović je tom prilikom navela da je završetak te deonice za svega tri meseca rezultat pojačane kontrole i jasnog plana za okončanje tog posla, uz napomenu da će ubuduće svi izvođači radova imati podršku države uz jasna pravila.

Završena izgradnja deonice Ub – LajkovacPotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović obišla je danas završenu deonicu Koridora 11 od Uba do Lajkovca, dužine 12,5 kilometara, na kojoj su bile angažovane domaće firme "Planum" i "Putevi Užice".

Mihajlović je tom prilikom navela da je završetak te deonice za svega tri meseca rezultat pojačane kontrole i jasnog plana za okončanje tog posla, uz napomenu da će ubuduće svi izvođači radova imati podršku države uz jasna pravila.

Prema njenim rečima, planovi će morati da budu precizni, kao i da se striktno poštuju iz dana u dan, pri čemu će timovi resornog ministarstva obilaziti gradilišta i razgovarati sa izvođačima kako bi rešili eventualne probleme.

Govoreći o uloženim sredstvima, ona je navela da je vrednost dodatnih radova bila milijardu dinara, bez obzira na uštede od 350 miliona dinara, a izgradnja jednog kilometra autoputa na ovoj deonici u proseku je koštala šest miliona evra.

Mihajlović je rekla da sada predstoji ulaganje u održavanje ove deonice dok taj put ne postane potpuno operativan završetkom deonica Obrenovac–Ub i Lajkovac–Ljig, na kojoj su angažovane kineske kompanije.

Ona je izrazila nadu da će radovi na ovim deonicama biti okončani krajem sledeće godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik