Budžet Srebrenice uvećan za 1,2 odsto

Bez autora
Dec 16 2014

Odbornici Skupštine opštine Srebrenica danas su usvojili Nacrt rebalansa budžeta opštine za ovu godinu koji je uvećan za 1,2 odsto ili 84.650 KM u odnosu na plan od 7.263.340 KM. Pomoćnik načelnika opštine za finansije Vesna Kočević ovaj prijedlog je obrazložila dobijenim grantovima i zadovoljavajućim izvršenjem budžeta za devet mjeseci. Odbornici su imali dosta primjedbi na raspodjelu budžeta jer su troškovi na nekim budžetskim stavkama premašeni, dok na mnogim nisu izvršeni ili nije ništa realizovano od planiranog izdvajanja sredstava kao što su studentske stipendije koje još nisu dodijeljene za prošlu školsku godinu, a za šta je predviđeno 52.000 KM. Nekoliko odbornika ukazalo je na nedopustivo prekoračenje troškova za rad skupštinskih radnih tijela, gdje je došlo do najvećeg prekoračenja u odnosu na plan.

Budžet Srebrenice uvećan za 1,2 odstoOdbornici Skupštine opštine Srebrenica danas su usvojili Nacrt rebalansa budžeta opštine za ovu godinu koji je uvećan za 1,2 odsto ili 84.650 KM u odnosu na plan od 7.263.340 KM.

Pomoćnik načelnika opštine za finansije Vesna Kočević ovaj prijedlog je obrazložila dobijenim grantovima i zadovoljavajućim izvršenjem budžeta za devet mjeseci.

Odbornici su imali dosta primjedbi na raspodjelu budžeta jer su troškovi na nekim budžetskim stavkama premašeni, dok na mnogim nisu izvršeni ili nije ništa realizovano od planiranog izdvajanja sredstava kao što su studentske stipendije koje još nisu dodijeljene za prošlu školsku godinu, a za šta je predviđeno 52.000 KM.

Nekoliko odbornika ukazalo je na nedopustivo prekoračenje troškova za rad skupštinskih radnih tijela, gdje je došlo do najvećeg prekoračenja u odnosu na plan.

Na današnjoj sjednici usvojen je i Nacrt plana budžeta opštine za iduću godinu u iznosu od 6.883.000 KM, što je 94,5 odsto od ovogodišnjeg budžeta.

Odbornici nisu imali primjedbe na iznos planiranog budžeta, ali su dali veći broj prijedloga za njegovu raspodjelu i realokaciju određenih iznosa sa pojedinih stavki na druge pozicije.

Načelnik opštine Ćamil Duraković većinu prijedloga je prihvatio i odlučeno je da te korekcije budu unesene i da bude zatražena saglasnost Ministarstva finansija Republike Srpske kako bi prijedlog budžeta bio usvojen na jednoj od narednih sjednica.

Odbornik SDS-a Milisav Marjanović tražio je da danas u dnevni red bude uvršten i izbor predsjednika Skupštine opštine, ali je rečeno da je ta tačka dnevnog reda predviđena za narednu skupštinsku sjednicu, koja je planirana za 26. decembar.

Mjesto predsjednika Skupštine opštine Srebrenica upražnjeno je od 30. juna, kada je smijenjen Radomir Pavlović iz SNSD-a, pa zamjenik predsjednika lokalnog parlamenta Hamdija Fejzić već pola godine obavlja poslove i predsjedava skupštinskim sjednicama.

Zatraženo je da sekretar Skupštine opštine pisano obrazloži predviđenu zakonsku proceduru i rokove za izbor predsjednika Skupštine opštine u slučaju smjene kakva se desila u Srebrenici.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik