Budžet USK manji za 2,5 miliona KM

Bez autora
Dec 16 2014

Općinsko vijeće Sanski Most usvojilo je danas rebalans godišnjeg budžeta koji je umanjen za oko 2,5 miliona KM, ili 23 posto u odnosu na planirano. Prema statističkim pokazateljima, godišnji proračun je ostvaren u iznosu od 8.746.700 KM. Kako je istaknuto, radi se o najlošije ostvarenom budžetu u poslijeratnom periodu, što ukazuje na vrlo teško ekonomsko stanje u kojem se nalazi ova lokalna zajednica. Prema riječima Mustafe Avdagića, načelnika općine Sanski Most, na ovako loš finansijski rezultat uticalo je nekoliko faktora. U prvom redu to se odnosi na neostvarene prihode od koncesija, te rente i ostalih komunalnih naknada. Također, smanjeni su i prihodi od prodaje zemljišta u vlasništvu općine, dok su planirane potpore s viših nivoa vlasti ostvarene u simboličnom iznosu, istakao je Avdagić.

Budžet USK manji za 2,5 miliona KMOpćinsko vijeće Sanski Most usvojilo je danas rebalans godišnjeg budžeta koji je umanjen za oko 2,5 miliona KM, ili 23 posto u odnosu na planirano.

Prema statističkim pokazateljima, godišnji proračun je ostvaren u iznosu od 8.746.700 KM.  Kako je istaknuto, radi se o najlošije ostvarenom budžetu u poslijeratnom periodu, što ukazuje na vrlo teško ekonomsko stanje u kojem se nalazi ova lokalna zajednica. Prema riječima Mustafe Avdagića, načelnika općine Sanski Most, na ovako loš finansijski rezultat uticalo je nekoliko faktora.

"U prvom redu to se odnosi na neostvarene prihode od koncesija, te rente i ostalih komunalnih naknada. Također, smanjeni su i prihodi od prodaje zemljišta u vlasništvu općine, dok su planirane potpore s viših nivoa vlasti ostvarene u simboličnom iznosu", istakao je Avdagić.

Predstavnici opozicije smatraju da je lošoj budžetskoj godini kumovao nedovoljan angažman lokalne administracije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik