Goražde – zona unaprijeđenog poslovanja

Bez autora
Dec 16 2014

Poboljšanje uvjeta poslovanja malih i srednjih preduzeća, kroz projekat „Goražde - zona unaprijeđenog poslovanja“, cilj je Općine i Vlade BPK Goražde, Kantonalne obrtničke komore i razvojne agencije „Informest“ iz Italije, partnera na realizaciji projekta.Njegova vrijednost je 524.461 eura, od čega je EU odobrila 440.547 eura, Općina Goražde i Vlada BPK osiguraće po 20.000 eura, dok će ostatak finansirati organizacija „OXFAM“. Predstavnik „Oxfama“, Rasim Tulumović, ističe kako će implementacija projekta trajati 28 mjeseci, te da se on sastoji iz četiri komponente čiji je cilj poboljšanje poslovnog okruženja u Goraždu.

Goražde – zona unaprijeđenog poslovanjaPoboljšanje uvjeta poslovanja malih i srednjih preduzeća, kroz projekat „Goražde - zona unaprijeđenog poslovanja“, cilj je Općine i Vlade BPK Goražde, Kantonalne obrtničke komore i razvojne agencije „Informest“ iz Italije, partnera na realizaciji projekta.

Njegova vrijednost je 524.461 eura, od čega je EU odobrila 440.547 eura, Općina Goražde i Vlada BPK osiguraće po 20.000 eura, dok će ostatak finansirati organizacija „OXFAM“.

Predstavnik „Oxfama“, Rasim Tulumović, ističe kako će implementacija projekta trajati 28 mjeseci, te da se on sastoji iz četiri komponente čiji je cilj poboljšanje poslovnog okruženja u Goraždu.

- Komponente su vezane za rekonstrukciju i otvaranje Kuće starih zanata u Goraždu, Biznis servis centra i jedne konferencijske sale, odnosno trening centra. Planirana je djelimična rekonstrukcija ulice u tom dijelu grada da bi se omogućilo obrtnicima da poboljšaju svoje poslovanje. Također se radi o nizu partnerskih inicijativa koje ćemo skupa raditi, a predviđeno je i povezivanje sa Italijom, posredstvom agencije „Informest“ kao partnera, tako da ćemo biti u prilici njihove eksperte viđati ovdje. Oni će nam prenositi određena iskustva kroz obuke i mi se nadamo da će sve ovo dovesti do toga da se poveća i kapacitet Goražda da privuče nove fondove EU. U narednih 28 mjeseci Goražde može iskoristiti ovu šansu da stvori preduslove za mnogo novih projekata – dodaje Tulumović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik