Krka gubi zbog pada tečaja ruskog rublja

Bez autora
Dec 16 2014

Slovenska farmaceutska tvrtka Krka objavila je u utorak da bi na njen poslovni rezultat ove godine vrlo negativno mogao utjecati velik pad vrijednosti ruske rublje te da pažljivo prati deprecijaciju ruske valute. Pad vrijednosti rublje negativno utječe na naš prihod od prodaje u Ruskoj Federaciji, stvarajući negativne tečajne razlike i smanjuje dobit, objavila je Krka u obavijesti za dioničare. Pažljivo pratimo događaje koji utječu na vrijednost rublja i prilagođavamo se novim okolnostima, navela je u obavijesti kompanija koja trećinu prihoda ostvari na ruskom tržištu, a u Rusiji ima i proizvodne pogone. Slovenski mediji navode da je Krka po nekim procjenama u prvih devet mjeseci ove godine na račun negativnih tečajnih razlika obračunala za 220 milijuna eura manji prihod nego što je planirala.

Krka gubi zbog pada tečaja ruskog rubljaSlovenska farmaceutska tvrtka Krka objavila je u utorak da bi na njen poslovni rezultat ove godine vrlo negativno mogao utjecati velik pad vrijednosti ruske rublje te da pažljivo prati deprecijaciju ruske valute.

"Pad vrijednosti rublje negativno utječe na naš prihod od prodaje u Ruskoj Federaciji, stvarajući negativne tečajne razlike i smanjuje dobit", objavila je Krka u obavijesti za dioničare.

"Pažljivo pratimo događaje koji utječu na vrijednost rublja i prilagođavamo se novim okolnostima", navela je u obavijesti kompanija koja trećinu prihoda ostvari na ruskom tržištu, a u Rusiji ima i proizvodne pogone.

Slovenski mediji navode da je Krka po nekim procjenama u prvih devet mjeseci ove godine na račun negativnih tečajnih razlika obračunala za 220 milijuna eura manji prihod nego što je planirala.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik