Dodijeljene Zlatne kune najboljima

Bez autora
Dec 17 2014

Hrvatska gospodarska komora (HGK) - Komora Zagreb dodijelila je plakete Zlatna kuna najuspješnijim poduzećima s područja Grada Zagreba i Zagrebačke županije za ostvarene poslovne rezultate u 2013. godini. Plaketom Zlatna kuna u kategoriji velikih trgovačkih društava s područja Grada Zagreba nagrađena je kompanija Ericsson Nikola Tesla, koja je u 2013. ostvarila ukupan prihod od 1,35 milijardi kuna te dobit od 143,9 milijuna kuna. U istoj kategoriji, s područja Zagrebačke županije plaketom Zlatna kuna nagrađena je Hrvatska kontrola zračne plovidbe. Ta je kompanija sa 737 zaposlenih u 2013. ostvarila ukupan prihod od 642,2 milijuna kuna te dobit od 3,1 milijun kuna. U kategoriji srednjih trgovačkih društava s područja Grada Zagreba plaketa Zlatna kuna dodijeljena je tvrtki Končar-Mjerni transformatori koja je 2013. završila s ostvarenim ukupnim prihodom od 184 milijuna kuna i dobiti od 12,1 milijun kuna.

Dodijeljene Zlatne kune najboljimaHrvatska gospodarska komora (HGK) - Komora Zagreb dodijelila je plakete Zlatna kuna najuspješnijim poduzećima s područja Grada Zagreba i Zagrebačke županije za ostvarene poslovne rezultate u 2013. godini.

Plaketom Zlatna kuna u kategoriji velikih trgovačkih društava s područja Grada Zagreba nagrađena je kompanija Ericsson Nikola Tesla, koja je u 2013. ostvarila ukupan prihod od 1,35 milijardi kuna te dobit od 143,9 milijuna kuna.

U istoj kategoriji, s područja Zagrebačke županije plaketom Zlatna kuna nagrađena je Hrvatska kontrola zračne plovidbe. Ta je kompanija sa 737 zaposlenih u 2013. ostvarila ukupan prihod od 642,2 milijuna kuna te dobit od 3,1 milijun kuna.

U kategoriji srednjih trgovačkih društava s područja Grada Zagreba plaketa Zlatna kuna dodijeljena je tvrtki Končar-Mjerni transformatori koja je 2013. završila s ostvarenim ukupnim prihodom od 184 milijuna kuna i dobiti od 12,1 milijun kuna.

S područja Zagrebačke županije u istoj kategoriji najuspješnijom je proglašena farmaceutska tvrtka Hospira Zagreb. Tvrtka se u Prigorju Brdovečkom bavi proizvodnjom farmaceutskih pripravaka i ima 129 zaposlenih. Poslovnu 2013. godina završila je s ukupnim prihodom od 273 milijuna kuna, a ostvarena dobit je iznosila 112,4 milijuna kuna.

U kategoriji malih trgovačkih društava dobitnici Zlatne kune su tvrtka Fridrih koja se bavi proizvodnjom gljiva te tvrtki Lim Samobor koja proizvodi metalnu ambalažu.

Predsjednik Komore Zagreb Zlatan Froehlich istaknuo je kako su ovogodišnji gospodarski laureati pokazali izuzetne poslovne rezultate u primjeni novih tehnologija, izvoznim postignućima, zapošljavanju i inovativnosti, što je tim važnije jer poslovanje u uvjetima ekonomske krize zahtijeva upravo takve vrhunske menadžerske sposobnosti upravljanja poslovnim procesima i usmjeravanja razvoja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik