Potpisan Memorandum o vazdušnom saobraćaju sa Hrvatskom

Bez autora
Dec 17 2014

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske Siniša Hajdaš Dončić, potpisali su danas Memorandum o delegiranju odgovornosti za pružanje usluga u vazdušnom saobraćaju između Republike Srbije i Republike Hrvatske. Tokom susreta u Palati Srbija, dvoje ministara na marginama Trećeg sastanka predsednika vlada Narodne Republike Kine i zemalja centralne i istočne Evrope, ocenjeno je da Srbija i Hrvatska moraju da prošire saradnju ne samo u domenu vazdušnog saobraćaja već i u drugim vidovima saobraćaja. Želim da u budućnosti budemo efikasniji i da pravimo nove zajedničke projekte, da podignemo nivo vazduhoplovnih sloboda u međusobnom saobraćaju jer je to u interesu građana i Srbije i Hrvatske, rekla je Mihajlović nakon potpisivanja memoranduma.

Potpisan Memorandum o vazdušnom saobraćaju sa HrvatskomPotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske Siniša Hajdaš Dončić, potpisali su danas Memorandum o delegiranju odgovornosti za pružanje usluga u vazdušnom saobraćaju između Republike Srbije i Republike Hrvatske.

Tokom susreta u Palati Srbija, dvoje ministara na marginama Trećeg sastanka predsednika vlada Narodne Republike Kine i zemalja centralne i istočne Evrope, ocenjeno je da Srbija i Hrvatska moraju da prošire saradnju ne samo u domenu vazdušnog saobraćaja već i u drugim vidovima saobraćaja.

Želim da u budućnosti budemo efikasniji i da pravimo nove zajedničke projekte, da podignemo nivo vazduhoplovnih sloboda u međusobnom saobraćaju jer je to u interesu građana i Srbije i Hrvatske, rekla je Mihajlović nakon potpisivanja memoranduma.

Hajdaš Dončić je izrazio zadovoljstvo intenziviranjem saradnje Srbije i Hrvatske i ponovnim uspostavljanjem avionskih letova između dve zemlje.

Dobro je što je sporazum konačno potpisan jer možemo i bolje sarađivati nego do sada. Otvoreni smo za saradnju, poručio je Hajdaš Dončić.

Dvoje ministara dogovorili su da se već početkom sledeće godine ponovo sastanu kako bi razgovarali o konkretnim zajedničkim projektima, navodi se u saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Mihajlović se danas sastala i sa ministrom saobraćaja i pomorstva Crne Gore Ivanom Brajovićem, kao i sa ministrom za saobraćaj i veze Makedonije Miletom Janakieskim.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik