Saradnja sa Crnom Gorom u oblasti infrastrukture

Bez autora
Dec 17 2014

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović ukazala je danas na to da infrastruktura povezuje države i da je to važna grana privrede iz koje nastaju nova radna mesta i razvija se država. Mihajlović je nakon sastanka sa ministrom saobraćaja i pomorstva Crne Gore Ivanom Brajovićem istakla da je razgovarano o autoputu Beograd–Bar, odnosno Koridoru 11, i izrazila zadovoljstvo time što obe vlade idu u istom smeru i što će to biti autoput koji će omogućiti ulazak u EU, ali i povezivanje dveju država. Ona je ponovila da je Koridor 11 prioritet naše zemlje i uz Koridor 10, na kojem se radovi završavaju 2016. godine, pravac od strateškog značaja za Srbiju. Mihajlović je navela da se već radi na deonicama tog autoputa, i najavila da će 28. decembra biti dobijena ponuda za jedan deo tog puta od kineske kompanije koja će na njemu raditi. Ona je rekla da je sa Brajovićem postigla saglasnost o intenziviranju saradnje i izradi novih zajedničkih dogovora, kako bi na sednici vlada dveju zemalja u martu naredne godine bili napravljeni konkretni dogovori.

Saradnja sa Crnom Gorom u oblasti infrastrukturePotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović ukazala je danas na to da infrastruktura povezuje države i da je to važna grana privrede iz koje nastaju nova radna mesta i razvija se država.

Mihajlović je nakon sastanka sa ministrom saobraćaja i pomorstva Crne Gore Ivanom Brajovićem istakla da je razgovarano o autoputu Beograd–Bar, odnosno Koridoru 11, i izrazila zadovoljstvo time što obe vlade idu u istom smeru i što će to biti autoput koji će omogućiti ulazak u EU, ali i povezivanje dveju država.

Ona je ponovila da je Koridor 11 prioritet naše zemlje i uz Koridor 10, na kojem se radovi završavaju 2016. godine, pravac od strateškog značaja za Srbiju.

Mihajlović je navela da se već radi na deonicama tog autoputa, i najavila da će 28. decembra biti dobijena ponuda za jedan deo tog puta od kineske kompanije koja će na njemu raditi.

Ona je rekla da je sa Brajovićem postigla saglasnost o intenziviranju saradnje i izradi novih zajedničkih dogovora, kako bi na sednici vlada dveju zemalja u martu naredne godine bili napravljeni konkretni dogovori.

Brajović je ukazao na uspešnu saradnju resornih ministarstava i dveju država, i naglasio da ga posebno raduje što postoji pravi interes obe zemlje za izgradnju autoputa Bar–Beograd.

On je saopštio da je tokom sastanka bilo reči i o rekonstrukciji železničke pruge koja je u veoma lošem stanju, naročito kroz Srbiju, što je prouzrokovano i katastrofalnim poplavama.

Nedopustivo je u ovom veku da od Bara do Beograda putujete 17 časova, poručio je ministar i izrazio nadu da će brza pruga od Beograda do Budimpešte, čija je izgradnja planirana u narednom periodu, biti nastavljena i jednim krakom ka Baru, kao što je u planu da se nastavi i ka Makedoniji i Grčkoj.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik