Apple obustavio prodaju svojih proizvoda u Rusiji zbog rublje

Bez autora
Dec 17 2014

Američki tehnološki gigant Apple saopštio je da obustavlja onlajn prodaju svojih proizvoda u Rusiji, jer je vrednost rublje isuviše kolebljiva kako bi se utvrdile njihove cene.Iz tog razloga, Apple je obustavio prodaju ajfona, ajpeda i drugih proizvoda u Rusiji, samo dan nakon što je usledio slobodan pad ruske rublje. Rublja je, kako podseća britanski servis, u ovoj nedelji izgubila preko 20 odsto vrednosti, uprkos drastičnoj odluci centralne banke Rusije da podigne referentnu kamatnu stopu sa 10,5 na 17 odsto.

Apple obustavio prodaju svojih proizvoda u Rusiji zbog rubljeAmerički tehnološki gigant Apple saopštio je da obustavlja onlajn prodaju svojih proizvoda u Rusiji, jer je vrednost rublje isuviše kolebljiva kako bi se utvrdile njihove cene, javlja britanski javni servis Bi-Bi-Si.

Iz tog razloga, Apple je obustavio prodaju ajfona, ajpeda i drugih proizvoda u Rusiji, samo dan nakon što je usledio slobodan pad ruske rublje. Rublja je, kako podseća britanski servis, u ovoj nedelji izgubila preko 20 odsto vrednosti, uprkos drastičnoj odluci centralne banke Rusije da podigne referentnu kamatnu stopu sa 10,5 na 17 odsto.

Rublja je rano jutros izgubila pet odsto vrednosti, pa je za jedan dolar trebalo 71 rublja, što jebio istorijski minimum.

Apple je prošlog meseca podigao cene svojih proizvoda u Rusiji za 20 odsto, nakon što je slabljenje rublje učinilo da njihovi proizvodi u Rusiji budu jeftiniji nego u ostatku Evrope.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik