Austrijanci dali ponudu za "Mitros"

Austrijski „Gierlinger holding“ ponudio je 800 hiljada evra za kupovinu sremskomitrovačkog „Mitrosa“ ali će konačnu odluku o prodaji doneti Odbor poverilaca pošto je kupac ponudio manje od 50 odsto procenjene vrednosti koja iznosi 478.600.500 dinara. Na popodnevnoj konferenciji za novinare u Gradskoj kući Johan Gierlinger je potvrdio da je bio jedini ponuđač i da želi da, ako postane vlasnik "Mitrosa", već od jula počne s proizvodnjom. Johan Gierlinger je najavio da će u prvoj fazi zaposliti 300 radnika i uložiti više od osam miliona evra u novu opremu. Kako je rekao, ako ponuda ne bude prihvaćena, postoji rezervni plan da ostane u Sremskoj Mitrovici.

Austrijanci dali ponudu za "Mitros"Austrijski „Gierlinger holding“ ponudio je 800 hiljada evra za kupovinu sremskomitrovačkog „Mitrosa“ ali će konačnu odluku o prodaji doneti Odbor poverilaca pošto je kupac ponudio manje od 50 odsto procenjene vrednosti koja iznosi 478.600.500 dinara.

Na popodnevnoj konferenciji za novinare u Gradskoj kući Johan Gierlinger je potvrdio da je bio jedini ponuđač i da želi da, ako postane vlasnik "Mitrosa", već od jula počne s proizvodnjom.

Johan Gierlinger je najavio da će u prvoj fazi zaposliti 300 radnika i uložiti više od osam miliona evra u novu opremu. Kako je rekao, ako ponuda ne bude prihvaćena, postoji rezervni plan da ostane u Sremskoj Mitrovici.

Na pitanje dopisnika Radio Novog Sada da li će zadržati staro ime industrijske klanice fabrike konzervi, Gierlinger je rekao da ne bi imao ništa protiv da "Mitros" zadrži ime koje je bilo poznato širom sveta, ali da će se o tome tek odlučivati.

Gradonačelnik Sremske Mitrovice Branislav Nedimović kaže da je grad uradio sve što je bilo u nadležnosti lokalne samouprave, a da je sada važno da Odbor poverilaca donese odluku koja će biti u interesu i "Mitrosa" i poverilaca.

Za sutra je najavljen i prvi sastanak Johana Gierlingera sa stočarima koji treba da na svojim farmama obezbede dovoljan broj tovljenika za potrebe prerade u "Mitrosu".

Kako se veruje, odluku o tome da li prihvata ponudu za "Mitros" Odbor poverilaca mogao bi da donese u roku od 30 dana.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik