Posao za stotine inženjera u Srbiji

Bez autora
Dec 18 2014

Kompanija Šnajder elektrik zaposliće u 2015. godini nekoliko stotina programera i stručnjaka za energetiku u Razvojnom centru za softver u Novom Sadu. Zbog povećanja obima posla u tom razvojnom centru, čiji se softver koristi u industrijskim procesima u Srbiji i širom sveta, ta kompanija će, pored već zaposlenih 1.000 visokoobrazovanih stručnjaka, u Srbiji u sledećoj godini uposliti još dosta inženjera, najavio je direktor te kompanije za Srbiju Dragoljub Damljanović. Primer francuske kompanije Šnajder elektrik, u kojoj je praktično stalno otvoren konkurs za zaposlenje tih stručnjaka, pokazuje da u Srbiji vredi učiti i usavršavati se, jer će to neko na kraju prepoznati, istakao je Damljanović. Razvojni centar za softver Šnajder elektrika iz Novog Sada je za sledeću godinu ugovorio dosta poslova i dobio pet tendera za uspostavljanje softvera za upravljanje distributivnim sistemima u preduzećima širom sveta, zbog čega se povećao obim posla i potreba za novozaposlenim, precizirao je Damljanović.

Posao za stotine inženjera u SrbijiKompanija Šnajder elektrik zaposliće u 2015. godini nekoliko stotina programera i stručnjaka za energetiku u Razvojnom centru za softver u Novom Sadu.

Zbog povećanja obima posla u tom razvojnom centru, čiji se softver koristi u industrijskim procesima u Srbiji i širom sveta, ta kompanija će, pored već zaposlenih 1.000 visokoobrazovanih stručnjaka, u Srbiji u sledećoj godini uposliti još dosta inženjera, najavio je direktor te kompanije za Srbiju Dragoljub Damljanović.

Primer francuske kompanije Šnajder elektrik, u kojoj je praktično stalno otvoren konkurs za zaposlenje tih stručnjaka, pokazuje da u Srbiji vredi učiti i usavršavati se, jer će to neko na kraju prepoznati, istakao je Damljanović.

Razvojni centar za softver Šnajder elektrika iz Novog Sada je za sledeću godinu ugovorio dosta poslova i dobio pet tendera za uspostavljanje softvera za upravljanje distributivnim sistemima u preduzećima širom sveta, zbog čega se povećao obim posla i potreba za novozaposlenim, precizirao je Damljanović.

On je ukazao na to da posao u tom razvojnom centru u Novom Sadu mladim stručnjacima može pružiti velike izazove, jer se iz Srbije rade poslovi najbolji te vrste u svetu, počev od SAD, Kanade, Australije, Evrope.

Kompanija Šnajder elektrik u Srbiji je, kako je istakao, uprkos izazovima u ekonomskom i socijalnom okruženju, u 2014. godini ostvarila postavljene poslovne ciljeve, s prometom od 30 miliona evra u segmentu upravljanja energijom.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik