U RS-u 180 miliona KM stranih investicija

Bez autora
Dec 18 2014

Direktne strane investicije u Republiku Srpsku (RS) za devet mjeseci ove godine iznose 180 miliona KM, pokazuju podaci privrednih sudova u tom bh.entitetu. Upoređujući podatke za 2013. godinu, u kojoj su direktna strana ulaganja u RS, ukupno iznosila 136,6 miliona KM, možemo primjetiti da je došlo do blagog porasta stranih ulaganja u 2014.godini - saopćeno je iz entitetske vlade koja je danas prihvatila Informaciju o stanju u oblasti stranih ulaganja u RS. Na sjednici u Banjoj Luci Vlada RS-a je dala saglasnost za dodjelu 1,5 miliona KM privrednim društvima koja su ostvarila pravo na novčana sredstva za poboljšanje efikasnosti poslovanja. Ukupno 148 preduzeća prijavilo se na javni konkurs za ta sredstva, a uvjete je ispunilo 98 privrednih društava za koje je predložena podjela novčanih sredstava.

U RS-u 180 miliona KM stranih investicijaDirektne strane investicije u Republiku Srpsku (RS) za devet mjeseci ove godine iznose 180 miliona KM, pokazuju podaci privrednih sudova u tom bh.entitetu.

Upoređujući podatke za 2013. godinu, u kojoj su direktna strana ulaganja u RS, ukupno iznosila 136,6 miliona KM, možemo primjetiti da je došlo do blagog porasta stranih ulaganja u 2014.godini - saopćeno je iz entitetske vlade koja je danas prihvatila Informaciju o stanju u oblasti stranih ulaganja u RS.

Na sjednici u Banjoj Luci Vlada RS-a je dala saglasnost za dodjelu 1,5 miliona KM privrednim društvima koja su ostvarila pravo na novčana sredstva za poboljšanje efikasnosti poslovanja.

Ukupno 148 preduzeća prijavilo se na javni konkurs za ta sredstva, a uvjete je ispunilo 98 privrednih društava za koje je predložena podjela novčanih sredstava.

Vlada RS-a je prihvatila i Informaciju o Protokolu o saradnji u oblasti pružanja usluga raftinga kao turističke djelatnosti s Crnom Gorom.

Zaduženo je Ministarstvo trgovine i turizma da nastavi sa započetim aktivnostima u oblasti pružanja usluga raftinga kao turističke djelatnosti sa Crnom Gorom, poštujući ustavne nadležnosti RS.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik