Prevent: Proizveli 1,6 miliona garnitura autopresvlaka u ovoj godini

Bez autora
Dec 21 2014

Prevent grupacija u Bosni i Hercegovini u ovoj godini proizvela je rekordan broj autopresvlaka. Ukupno 1,6 miliona garnitura autopresvlaka plasirano je na svjetsko tržište. Milionita garnitura, ove godine proizvedena je čak u septembru i to na programu Audi Q3. Shodno tradiciji obilježavanja ovog jubileja, uposlenici i menadžment kompanije svečano su danas na proizvodnoj lokaciji Goruša u Visokom, proslavili proizvodnju milionite garniture autopresvlake. Prevent grupacija je u 2014. godini ostvarila rekordan izvoz. To je prije svega rezultat tekućih i novih projekata. Ostavareno je dvocifreno povećanje izvoza u odnosu na prošlu godinu. Novi kupci poput Forda, Opela, Citoroena i MAN-a su postali partneri Preventa u 2014. godini što je odraz rasta poslovanja Grupacije, kazao je Haris Rahman, član Uprave Prevent Grupacije u BiH.

Prevent: Proizveli 1,6 miliona garnitura autopresvlaka u ovoj godiniPrevent grupacija u Bosni i Hercegovini u ovoj godini proizvela je rekordan broj autopresvlaka. Ukupno 1,6 miliona garnitura autopresvlaka plasirano je na svjetsko tržište.

Milionita garnitura, ove godine proizvedena je čak u septembru i to na programu Audi Q3.

Shodno tradiciji obilježavanja ovog jubileja, uposlenici i menadžment kompanije svečano su  danas na proizvodnoj lokaciji Goruša u Visokom, proslavili proizvodnju milionite garniture autopresvlake.

- Prevent grupacija je u 2014. godini ostvarila rekordan izvoz. To je prije svega rezultat tekućih i novih projekata. Ostavareno je dvocifreno povećanje izvoza u odnosu na prošlu godinu. Novi kupci poput Forda, Opela, Citoroena  i MAN-a su postali partneri Preventa u 2014. godini što je odraz rasta poslovanja Grupacije – kazao je Haris Rahman, član Uprave Prevent Grupacije u BiH.

Ova svečanost bila je prilika i za osvrt na 15 godina poslovanja Prevent grupacije u BiH.

Tom prilikom prisutnima se obratio i Adnan Smailbegović, član Nadzornog odbora ove kompanije.

-Prevent je svoj prvi proizvodni pogon u BiH osnovao prije 15 godina, upravo ovdje u Goruši. Od davne 1999. godine kada je sve počelo,  Prevent se proširio na osam lokacija i sa 5.000 uposlenika postao najveći privatni poslovni sistem u BiH - istakao je Smailbegović te dodao kako Nadzorni odbor grupacije ima ambiciozne planove za širenje poslovanja u našoj zemlji te da se očekuje nastavak značajnih ulaganja u narednom periodu.

Uspjeh koji ova kompanija bilježi svake godine rezultat je vrijednosti koje uposlenici Prevent grupacije njeguju: predanost, trud i težnje za većim ostvarenjem.

Tim povodom, menadžment je uposlenicima dodijelio priznanja za izuzetan rad, doprinos i rezultate ostvarene u proteklim godinama te se još jednom zahvalio na nesebičnom angažmanu i zalagnju svih uposlenika.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik