Standard&Poor's: Slovenija zadržava ocjenu A-, izgledi poboljšani u stabilne

Bez autora
Dec 21 2014

Bonitetna agencija Standard&Poors objavila je da zadržava ocjenu kreditnog rejtinga Slovenije na prijašnjoj razini A-, ali joj je negativne izglede iz sredine ove godine, kad je ostavku dala ranija vlada premijerke Alenke Bratušek, promijenila u pozitivne. Agencija je promjenu trenda obrazložila većom političkom stabilnošću nakon izbora i formiranja nove vlade Mire Cerara koja ima "značajnu parlamentarnu većinu i mandat za stabilizaciju financijskog sustava i javnih financija", te većim gospodarskim rastom od onoga koji se očekivao prije godinu dana, kad je Slovenija sa 3,2 milijarde eura morala dokapitalizirati vodeće banke. Ocjena sa stabilnim izgledima odražava naše očekivanje da će nova vlada napredovati u fiskalnoj konsolidaciji, restrukturiranju bankarskog sustava i implementaciji strukturnih reformi, uključujući i privatizaciju državne imovine, navedeno je u priopćenju analitičkog sektora agencije S&P.

Standard&Poor's: Slovenija zadržava ocjenu A-, izgledi poboljšani u stabilneBonitetna agencija Standard&Poors objavila je da zadržava ocjenu kreditnog rejtinga Slovenije na prijašnjoj razini A-, ali joj je negativne izglede iz sredine ove godine, kad je ostavku dala ranija vlada premijerke Alenke Bratušek, promijenila u pozitivne.

Agencija je promjenu trenda obrazložila većom političkom stabilnošću nakon izbora i formiranja nove vlade Mire Cerara koja ima "značajnu parlamentarnu većinu i mandat za stabilizaciju financijskog sustava i javnih financija", te većim gospodarskim rastom od onoga koji se očekivao prije godinu dana, kad je Slovenija sa 3,2 milijarde eura morala dokapitalizirati vodeće banke.

"Ocjena sa stabilnim izgledima odražava naše očekivanje da će nova vlada napredovati u fiskalnoj konsolidaciji, restrukturiranju bankarskog sustava i implementaciji strukturnih reformi, uključujući i privatizaciju državne imovine", navedeno je u priopćenju analitičkog sektora agencije S&P.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik