Vlada i Orco se dogovorili oko Sunčanog Hvara

Bez autora
Dec 21 2014

Vlada je u petak prihvatila izvješće o radu pregovaračkog tima Vlade s predstavnicima Orco Property Group i odobrila sklapanje sporazuma u vezi Sunčanog Hvara, priopćeno je iz Vlade iz koje ističu da su time stvorene pretpostavke da se na ročištu u predstečajnoj nagodbi prihvati plan financijskog restrukturiranja te otvorena mogućnost prekida postupka međunarodne arbitraže između Vlade i Orca. Kako je priopćeno iz Službe za odnose s javnošću, Vlada je održala telefonsku sjednicu na kojoj je donijela odluku o prihvaćanju izvješća o radu pregovaračkog tima Vlade RH s predstavnicima društva Orco Property Group, kao većinskog vlasnika društva Sunčani Hvar, te provedenim pregovorima i o odobrenju sklapanja sporazuma u vezi s društvom Sunčani Hvar.

Vlada i Orco se dogovorili oko Sunčanog HvaraVlada je u petak prihvatila izvješće o radu pregovaračkog tima Vlade s predstavnicima Orco Property Group i odobrila sklapanje sporazuma u vezi Sunčanog Hvara, priopćeno je iz Vlade iz koje ističu da su time stvorene pretpostavke da se na ročištu u predstečajnoj nagodbi prihvati plan financijskog restrukturiranja te otvorena mogućnost prekida postupka međunarodne arbitraže između Vlade i Orca.

Kako je priopćeno iz Službe za odnose s javnošću, Vlada je održala telefonsku sjednicu na kojoj je donijela odluku o prihvaćanju izvješća o radu pregovaračkog tima Vlade RH s predstavnicima društva Orco Property Group, kao većinskog vlasnika društva Sunčani Hvar, te provedenim pregovorima i o odobrenju sklapanja sporazuma u vezi s društvom Sunčani Hvar.

Vlada je ovlastila predstojnika Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) da u ime Republike Hrvatske potpiše taj sporazum te preporučila ravnatelju Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP) da taj sporazum supotpiše.

"Vlada Republike Hrvatske današnjom je odlukom stvorila pretpostavke da se na sjednici nagodbenog vijeća, koje će se održati 22. prosinca, prihvati plan i program financijskog restrukturiranja ovog društva od posebnog interesa koje se nalazi u postupku predstečajne nagodbe. Time bi se omogućio nastavak poslovanja društva, njegov razvoj i prostor za daljnja ulaganja u cjelokupnu destinaciju", ističu iz Vlade.

"Odlukom se također otvara mogućnost prekidanja postupka međunarodne arbitraže čiji ishod, trajanje i troškove u ovom trenutku nije moguće procijeniti te se stvaraju uvjeti za konačnu privatizaciju društva", zaključuje se u priopćenju s telefonske sjednice Vlade.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik