Na Ceru novi antenski stub za emitovanje digitalnog signala

Bez autora
Dec 21 2014

Na emisionoj lokaciji Cer, koja se nalazi u distributivnoj mreži za digitalno emitovanje zemaljskog televizijskog signala JP „Emisiona tehnika i veze“, danas je u organizaciji Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Vlade Republike Srbije izvršena primopredaja i testiranje novoizgrađenog objekta. Predstavnici preduzeća „Kodar inženjering“, koje je izvelo radove na ovoj lokaciji, predali su državnom sekretaru Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjani Matić izgrađeni novi antenski stub i objekat za smeštaj opreme. Matić je istakla da se izgradnjom novog objekta na Ceru stvaraju neophodni uslovi za adekvatan smeštaj nove digitalne opreme, kao i za bolju pokrivenost stanovništva signalom.

Na Ceru novi antenski stub za emitovanje digitalnog signalaNa emisionoj lokaciji Cer, koja se nalazi u distributivnoj mreži za digitalno emitovanje zemaljskog televizijskog signala JP „Emisiona tehnika i veze“, danas je u organizaciji Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Vlade Republike Srbije izvršena primopredaja i testiranje novoizgrađenog objekta.

Predstavnici preduzeća „Kodar inženjering“, koje je izvelo radove na ovoj lokaciji, predali su državnom sekretaru Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjani Matić izgrađeni novi antenski stub i objekat za smeštaj opreme.

Matić je istakla da se izgradnjom novog objekta na Ceru stvaraju neophodni uslovi za adekvatan smeštaj nove digitalne opreme, kao i za bolju pokrivenost stanovništva signalom.

Stari stub i pomoćni objekti koji su se nalazili na vrhu planine Cer bili su uništeni tokom NATO bombardovanja, tako da je na ovoj lokaciji bila potrebna kompletna sanacija objekta i izgradnja novog stuba. Radovi su započeli u julu ove godine, a završeni početkom decembra.

Na lokaciji je izgrađen novi antenski stub visine 60 metara, na kojem će biti montiran antenski sistem od četiri sprata i četiri pravca, sa koga će digitalni signal dobijati građani Šapca, Loznice i Sremske Mitrovice, kao i ostala mesta u oblasti Pocerine, Rađevine i Tamnave.

Ministarstvo u okviru priprema za prelazak na digitalno emitovanje TV signala finansira obimne radove na rekonstrukciji i sanaciji 25 najvažnijih emisionih lokacija iz mreže JP „Emisiona tehnika i veze“.

Kroz ove radove stvaraju se neophodni uslovi za adekvatan smeštaj nove digitalne opreme i bolju pokrivenost stanovništva signalom.

Matić je podsetila na to da će se do kraja februara sledeće godine istovremeno emitovati analogni i digitalni TV signal, pri čemu prvog marta počinje gašenje analognog signala po zonama, najpre u Vojvodini, a ubrzo i u ostatku zemlje.

Ona je naglasila da do tada svi građani koji primaju signal preko obične antene treba da pređu na prijem digitalnog signala.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik