Boing i Blekberi prave samouništavajući telefon

Bez autora
Dec 21 2014

Američki proizvođač aviona "Boing" udružio je snage sa kanadskom kompanijom "Blekberi" na proizvodnji samouništavajućeg "crnog telefona" namenjenog bezbednosnim agencijama.Uređaj, koji radi na Android softveru, šifrovao bi pozive, i uništio sve podatke koji se na njemu nalaze, ukoliko se sa njim neovlašćeno rukuje. Izvršni direktor "Blekberija", proizvođača mobilnih telefona, Džon Čen saopštio je u petak da je "Boing" počeo rad na takozvanom "crnom telefonu" koristeći njihovu BES12 platformu.

Boing i Blekberi prave samouništavajući telefonAmerički proizvođač aviona "Boing" udružio je snage sa kanadskom kompanijom "Blekberi" na proizvodnji samouništavajućeg "crnog telefona" namenjenog bezbednosnim agencijama.

Uređaj, koji radi na Android softveru, šifrovao bi pozive, i uništio sve podatke koji se na njemu nalaze, ukoliko se sa njim neovlašćeno rukuje, izvestila je Raša tudej.

Izvršni direktor "Blekberija", proizvođača mobilnih telefona, Džon Čen saopštio je u petak da je "Boing" počeo rad na takozvanom "crnom telefonu" koristeći njihovu BES12 platformu.

Uređaj će imati HDMI port za vezu sa TV, kao i USB, Vaj-Faj (bežičnu mrežu) i Blutut.

Telefon, težine 170 grama i debljine 13,25 mm, takođe će moći da se podesi da se poveže sa biometrijskim senzorima, poput skenera za otiske prstiju, kao i sa satelitima.

Ciljna grupa "Boingovog" telefona biće zvaničnici i izvršna lica, koji moraju da budu sigurni da su njihovi razgovori i podaci bezbedni..

"Boing" će uređaj prodavati samo "odobrenim kupcima", koji će obuhvatiti "vladine agencije i kompanije koje imaju ugovore sa agencijama povezanim sa odbranom i državnom bezbednošću".

Telefon neće imati nijedan deo koji može da se servisira i svaki pokušaj "servisiranja ili zamene delova uništiće proizvod".

Prema "Boingu", svaki pokušaj otvaranja uređaja "vodiće brisanju podataka i softvera u uređaju, koji će time postati neoperativan".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik