Povezuju Počitelj i Međugorje

Bez autora
Dec 22 2014

JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar u petak je objavilo međunarodni poziv za dostavljanje aplikacija u postupku predkvalifikacije za izgradnju i nadzor nad izgradnjom dionice Počitelj - Bijača, poddionica Počitelj - Međugorje. Poziv će biti otvoren do kraja januara 2015. godine.Na ovoj poddionici će se graditi najduži most Počitelj na Koridoru Vc koji je dug 975 i visok 85 metara, sa monolitnim stubovima te rasponskom konstrukcijom među stubovima od 147 metara. Most se nalazi sjeverno od grada Počitelja na poddionici autoceste Koridora Vc Počitelj - Međugorje i spaja dvije obale rijeke Neretve, prelazi preko magistralnog puta M17, željezničke pruge i lokalne ceste, izjavio je direktor JP Autoceste FBiH Ensad Karić.

Povezuju Počitelj i MeđugorjeJP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar u petak je objavilo međunarodni poziv za dostavljanje aplikacija u postupku predkvalifikacije za izgradnju i nadzor nad izgradnjom dionice Počitelj - Bijača, poddionica Počitelj - Međugorje.

Poziv će biti otvoren do kraja januara 2015. godine.

''Na ovoj poddionici će se graditi najduži most Počitelj na Koridoru Vc koji je dug 975 i visok 85 metara, sa monolitnim stubovima te rasponskom konstrukcijom među stubovima od 147 metara. Most se nalazi sjeverno od grada Počitelja na poddionici autoceste Koridora Vc Počitelj - Međugorje i spaja dvije obale rijeke Neretve, prelazi preko magistralnog puta M17, željezničke pruge i lokalne ceste'', izjavio je direktor JP Autoceste FBiH Ensad Karić.

Poddionica Počitelj - Međugorje je ukupne dužine deset kilometara. Sredstva za izgradnju ove dionice obezbjeđena su iz sredstava Evropske investicijske banke (EIB).

Ugovor za izgradnju i nadzor nad izgradnjom ove dionice potpisaće se u prvoj polovini slijedeće godine. Rok za završetak izgradnje autoceste na Koridoru Vc poddionica Počitelj - Međugorje je 30 mjeseci.

To je nastavak izgradnje novog investicionog ciklusa autoceste na Koridoru Vc ukupne dužine 80 kilometara.

Izgradnjom ove poddionice povezuju se Počitelj - Međugorje sa granicom sa Hrvatskom, saopšteno je iz JP Autoceste FBiH.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik