Novi pogon za proizvodnju čaura u "Prvom partizanu" u Užicu

Bez autora
Dec 22 2014

Ministar odbrane u Vladi Republike Srbije Bratislav Gašić otvorio je danas novi pogon za proizvodnju čaura u "Prvom partizanu" u Užicu, u koji je ova fabrika municije uložila 3,7 miliona evra. Gašić je tom prilikom rekao da je puštanje u rad ovog pogona, površine 10 hiljada kvadratnih metara, u kojem se izrađuju čaure kalibra do 12,7 milimetara, omogućilo izmeštanje dela opreme iz podzemnog objekta. Na taj način, kako je objasnio, ostvareni su humaniji uslovi za rad i povećana bezbednost zaposlenih, uz smanjenje troškova poslovanja za sedam miliona dinara mesečno, pri čemu je uposleno novih 300 radnika. On je najavio i da će početkom naredne godine ovaj pogon biti opremljen i novom mašinom iz Švajcarske, vrednom 4,5 miliona evra, a do 2016. godine biće završena fabrika u Trešnjici, čime će biti kompletno završen investicioni proces vredan 30 miliona evra.

Novi pogon za proizvodnju čaura u "Prvom partizanu" u UžicuMinistar odbrane u Vladi Republike Srbije Bratislav Gašić otvorio je danas novi pogon za proizvodnju čaura u "Prvom partizanu" u Užicu, u koji je ova fabrika municije uložila 3,7 miliona evra.

Gašić je tom prilikom rekao da je puštanje u rad ovog pogona, površine 10 hiljada kvadratnih metara, u kojem se izrađuju čaure kalibra do 12,7 milimetara, omogućilo izmeštanje dela opreme iz podzemnog objekta.

Na taj način, kako je objasnio, ostvareni su humaniji uslovi za rad i povećana bezbednost zaposlenih, uz smanjenje troškova poslovanja za sedam miliona dinara mesečno, pri čemu je uposleno novih 300 radnika.

On je najavio i da će početkom naredne godine ovaj pogon biti opremljen i novom mašinom iz Švajcarske, vrednom 4,5 miliona evra, a do 2016. godine biće završena fabrika u Trešnjici, čime će biti kompletno završen investicioni proces vredan 30 miliona evra.

Prema njegovim rečima, početkom naredne godine "Prvi partizan" će imati 1.100 radnika koji su u stalnom radnom odnosu, čime će se prekinuti dugogodišnja praksa angažovanja većine radnika po osnovu ugovora o delu na određeno vreme.

Ministar je potvrdio da će država pružiti maksimalnu pomoć namenskoj industriji u narednoj godini.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik