U Novoj godini sledi nam talas poskupljenja

Bez autora
Dec 22 2014

Pojedini proizvođači najavili su da će početkom januara 2015. godine poskupet proizvodi iz kućne hemije, kozmetika, kafa, voće i povrće. Od početka godine već su poskupeli brojni proizvodi i usluge, pa pomorandže plaćamo 80 odsto više, kupus oko 70 odsto, limun više nego duplo, a obavezno auto - osiguranje i telefonsku pretplatu skoro 30 odsto više. Prema procenama ekonomista, ovih dana na policama očekuje se i poskupljenje alkoholnih pića za 10 odsto, dok će keks, industrijski kolači i slani konditori poskupeti za 17 do 24 odsto, a mleko i mlečni proizvodi za 2,5 odsto. Po većoj ceni prodavaće se i supe i to za 4,5 odsto, začini za pet odsto, čajevi za osam odsto, dok će za espreso kafu biti potrebno 20 odsto više novca.

U Novoj godini sledi nam talas poskupljenjaPojedini proizvođači najavili su da će početkom januara 2015. godine poskupet proizvodi iz kućne hemije, kozmetika, kafa, voće i povrće.

Od početka godine već su poskupeli brojni proizvodi i usluge, pa pomorandže plaćamo 80 odsto više, kupus oko 70 odsto, limun više nego duplo, a obavezno auto - osiguranje i telefonsku pretplatu skoro 30 odsto više.

Prema procenama ekonomista, ovih dana na policama očekuje se i poskupljenje alkoholnih pića za 10 odsto, dok će keks, industrijski kolači i slani konditori poskupeti za 17 do 24 odsto, a mleko i mlečni proizvodi za 2,5 odsto.

Po većoj ceni prodavaće se i supe i to za 4,5 odsto, začini za pet odsto, čajevi za osam odsto, dok će za espreso kafu biti potrebno 20 odsto više novca.

Isto tako, čekaju nas i veće cene mesnih i ribljih konzervi do osam odsto, prerađevine od voća i povrća za pet odsto, a za isti procenat poskupeće i med.

Da nije sve u poskupljenjima, utešno bi trebao da deluje podatak da su goriva i pojedine cigareta ponovo pojeftinili.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik