LG predstavlja novu webOS 2.0 platformu za Smart televizore

Bez autora
Dec 22 2014

Na međunarodnom Sajmu potrošačke elektronike (CES 2015), koji će se održati u Las Vegasu od 6. do 9. januara, kompanija LG će predstaviti impresivnu liniju televizora obogaćenih najnovijom webOS 2.0 Smart TV platformom. LG webOS 2.0 je posebno dizajniran kako bi poboljšao ključne karakteristike aktuelne generacije pametnih televizora, što doprinosi stvaranju uređaja sa izuzetnim korisničkim iskustvom. Takođe, LG sarađuje i sa kompanijama kao što su Amazon i Netflix, kako bi korisnicima omogućio širok izbor sadržaja u izuzetnoj 4K rezoluciji. Dizajniran sa idejom da „televiziju ponovo učini jednostavnom“, webOS je u prvobitno kreiran kako bi rešio probleme korisnika previše komplikovanih Smart TV sistema. Fokusirajući se na tri glavne karakteristike – jednostavno povezivanje, jednostavno rukovanje i jednostavno pretraživanje sadržaja (Simple Connection, Simple Switching i Simple Discovery) – webOS je učinio navigaciju na savremenim TV uređajima lakšom nego ikada.

LG predstavlja novu webOS 2.0 platformu za Smart televizoreNa međunarodnom Sajmu potrošačke elektronike (CES 2015), koji će se održati u Las Vegasu od 6. do 9. januara, kompanija LG će predstaviti impresivnu liniju televizora obogaćenih najnovijom webOS 2.0 Smart TV platformom.

LG webOS 2.0 je posebno dizajniran kako bi poboljšao ključne karakteristike aktuelne generacije pametnih televizora, što doprinosi stvaranju uređaja sa izuzetnim korisničkim iskustvom. Takođe, LG sarađuje i sa kompanijama kao što su Amazon i Netflix, kako bi korisnicima omogućio širok izbor sadržaja u izuzetnoj 4K rezoluciji.

Dizajniran sa idejom da „televiziju ponovo učini jednostavnom“, webOS je u prvobitno kreiran kako bi rešio probleme korisnika previše komplikovanih Smart TV sistema. Fokusirajući se na tri glavne karakteristike – jednostavno povezivanje, jednostavno rukovanje i jednostavno pretraživanje sadržaja (Simple Connection, Simple Switching i Simple Discovery) – webOS je učinio navigaciju na savremenim TV uređajima lakšom nego ikada. Korisnici odlično reaguju na LG webOS Smart televizore, pa je za prva dva meseca nakon prošlogodišnjeg predstavljanja prvobitnog uređaja prodato čak milion primeraka, dok je u roku od osam meseci ova cifra prešla pet miliona.

"Karakeristike najnovije webOS 2.0 platforme čine celokupno korisničko iskustvo još jednostavnijim, lakšim i intuitivnijim. WebOS platforma je odličan primer naše posvećenosti da preuzmemo vodeću ulogu na tržištu televizora sledeće generacije uz pomoć zaista inovativnog Smart TV rešenja, rekao je In-kju Li, viši potpredsednik i šef odeljenja za televizore u kompaniji LG Electronics Home Entertainment.

LG webOS 2.0 prenosi jednostavnost i pogodnost na potpuno novi nivo, iako poseduje više opcija u pogledu sadržaja nego ikada pre, nudeći niz poboljšanja i impresivnih osobina. Proces pokretanja smanjen je za 60 odsto, dok je pristupanje sadržajima teče glatko i brzo. Ukoliko se sadržaj prebacuje sa, na primer, Smart TV početnog ekrana na YouTube, korisnici će osetiti poboljšanje u brzini i do 70 odsto.

Još jedna novina na webOS 2.0 platformi je opcija My channels, koja omogućava korisnicima da dodaju svoje omiljene kanale na meni za pokretanje. Opcija Quick Settings omogućava gledaocima da podešavaju svoj televizor bez prekidanja programa koji gledaju, a Input Picker čini da povezani uređaji budu prepoznati u trenutku i odmah spremni za upotrebu.

Posetioci CES sajma u Las Vegasu, imaće priliku da posete LG štand u Las Vegas centru za konvencije (Centralna hala, broj 8204), i dožive iskustvo čitavog spektra novih webOS 2.0 TV uređaja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik