Pokrenuti projekti u energetici vrijedni 1,9 milijardi kuna

Bez autora
Dec 24 2014

Prema najnovijim dogovorima na razini Europske unije biti će potrebno do 2030. godine smanjiti emisije stakleničkih plinova za barem 40% te povećati korištenje obnovljivih izvora energije i poboljšati energetsku učinkovitost. Hrvatska je prepoznala važnost energetske učinkovitost i kao ključni izazov održivog razvoja. Projekti energetske učinkovitosti od iznimne su važnosti jer se njima u isto vrijeme smanjuju štetne emisije i potiče gospodarstvo. Od početka 2012. do danas Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost pokrenuo je projekte vrijedne 1,9 milijardi kuna. Te projekte Fond sufinancira sa 840 milijuna kuna bespovratnih sredstava, što je dvostruko više od rezultata postignutih za čitavog mandata bivše Vlade.

Pokrenuti projekti u energetici vrijedni 1,9 milijardi kunaPrema najnovijim dogovorima na razini Europske unije biti će potrebno do 2030. godine smanjiti emisije stakleničkih plinova za barem 40% te povećati korištenje obnovljivih izvora energije i poboljšati energetsku učinkovitost.

Hrvatska je prepoznala važnost energetske učinkovitost i kao ključni izazov održivog razvoja. Projekti energetske učinkovitosti  od iznimne su važnosti jer se njima u isto vrijeme smanjuju štetne emisije i potiče gospodarstvo. Od početka 2012. do danas Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost pokrenuo je  projekte vrijedne 1,9 milijardi kuna. Te projekte Fond sufinancira sa 840 milijuna kuna bespovratnih sredstava, što je dvostruko više od rezultata postignutih za čitavog mandata bivše Vlade.

Fond nastavlja sa sufinanciranjem programa energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije i narednih godina, a jedna od novosti sljedeće godine jest program energetske obnove komercijalnih zgrada koji obuhvaća mjere energetske učinkovitosti i korištenje obnovljivih izvora energije u hotelima, ugostiteljskim objektima, apartmanima i sličnim objektima komercijalne namjene. Godišnji plan javnih poziva Fond će početkom 2015. a za sufinanciranje je osigurano 321 milijun kuna.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik