Veliki prostor za unapređenje saradnje sa Južnom Korejom

Bez autora
Dec 25 2014

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ambasadorom Južne Koreje u Srbiji Lijem Dohonom, pri čemu je tom prilikom ocenjeno da postoje značajne mogućnosti za jačanje saradnje dveju zemalja, posebno u oblasti privrede. Dohon, koji je preuzeo dužnost prošlog meseca, podržao je čvrstinu kojom premijer Srbije sprovodi neophodne reforme s obzirom na to da je i Južnoj Koreji u interesu da njoj prijateljska zemlja bude faktor stabilnosti u regionu. Vučić je pohvalio rad južnokorejskih kompanija na srpskom tržištu, poput „Jure“ i „Samsunga“, i najavio najbolje moguće uslove za nove investicije. On je istakao potrebu da se u Južnoj Koreji više zna o Srbiji kako bismo privukli ne samo potencijalne investitore, nego i turiste iz te zemlje. Na sastanku je zaključeno da bi tome veliki doprinos dalo uspostavljanje vazdušnog saobraćaja između Beograda i Seula.

Veliki prostor za unapređenje saradnje sa Južnom KorejomPredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ambasadorom Južne Koreje u Srbiji Lijem Dohonom, pri čemu je tom prilikom ocenjeno da postoje značajne mogućnosti za jačanje saradnje dveju zemalja, posebno u oblasti privrede.

Dohon, koji je preuzeo dužnost prošlog meseca, podržao je čvrstinu kojom premijer Srbije sprovodi neophodne reforme s obzirom na to da je i Južnoj Koreji u interesu da njoj prijateljska zemlja bude faktor stabilnosti u regionu.

Vučić je pohvalio rad južnokorejskih kompanija na srpskom tržištu, poput „Jure“ i „Samsunga“, i najavio najbolje moguće uslove za nove investicije.

On je istakao potrebu da se u Južnoj Koreji više zna o Srbiji kako bismo privukli ne samo potencijalne investitore, nego i turiste iz te zemlje.

Na sastanku je zaključeno da bi tome veliki doprinos dalo uspostavljanje vazdušnog saobraćaja između Beograda i Seula.

Južna Koreja je pravi primer kako se radom i disciplinom ostvaruje napredak društva, naglasio je premijer.

Dohon je, predstavljajući prioritete svog ambasadorskog mandata, naveo da mu je cilj da u prvoj polovini sledeće godine Srbiju poseti delegacija Udruženja južnokorejskih proizvođača, kao i da „Samsung“ svoje prisustvo na našem tržištu proširi sa prodaje i na proizvodnju.

Takođe, on je istakao da su južnokorejske kompanije koje posluju u Srbiji impresionirane kvalitetom naših radnika.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik