Srbija - privlačna destinacija za Italijane

Bez autora
Dec 25 2014

Srbija je u najčitanijim medijima u Italiji predstavljena kao privlačna turistička destinacija, saopštila je danas Turistička organizacija Srbije. Kako je navedeno, u internet izdanju najčitanijeg italijanskog dnevnog lista “Repubblica” izašao je članak u kom je predstavljena Srbija kao privlačna turistička destinacija. Republika, koju dnevno pročita više od 1,5 milion Italijana, srpsku prestonicu je opisala kao grad koji nikada ne spava, kao mesto gde se Nova Godina i Božić slave dva puta i u kom su muzika, zabava i mladi duh deo svakidašnjice. U saopštenju je istaknuto da u tekstu Đuzepea Ortolana stoji da se “na stotinak kilometara od Beograda nalazi Novi Sad, drugi kulturni centar zemlje sa poznatim EXIT festivalom, kao i sa svojom fascinantnom pozorišnom i umetničkom scenom, no Srbija je i Kopaonik i Zlatibor, naročito u zimskoj sezoni, kako se može videti u izvrsnoj foto galeriji”.

Srbija - privlačna destinacija za ItalijaneSrbija je u najčitanijim medijima u Italiji predstavljena kao privlačna turistička destinacija, saopštila je danas Turistička organizacija Srbije.

Kako je navedeno, u internet izdanju najčitanijeg italijanskog dnevnog lista “Repubblica” izašao je članak u kom je predstavljena Srbija kao privlačna turistička destinacija.

Republika, koju dnevno pročita više od 1,5 milion Italijana, srpsku prestonicu je opisala kao grad koji nikada ne spava, kao mesto gde se Nova Godina i Božić slave dva puta i u kom su muzika, zabava i mladi duh deo svakidašnjice.

U saopštenju je istaknuto da u tekstu Đuzepea Ortolana stoji da se “na stotinak kilometara od Beograda nalazi Novi Sad, drugi kulturni centar zemlje sa poznatim EXIT festivalom, kao i sa svojom fascinantnom pozorišnom i umetničkom scenom, no Srbija je i Kopaonik i Zlatibor, naročito u zimskoj sezoni, kako se može videti u izvrsnoj foto galeriji”.

I poznati ženski magazin “Gioia” objavio je članak u kom Srbiju svrstava na treće mesto na listi pet top destinacija za narednu godinu, ističu iz TOS-a dodajući da i taj popularni magazin ističe turističke čari srpske prestonice, kao i Novog Sada.

Uvrštena u listu top 10 “Lonely Planet”-a i kao pristupačna i interesantna destinacija zimskog evropskog turizma, Srbija u italijanskom javnom mnjenju zauzima prilično visoko mesto i sve je interesantnija turistima iz Italije zbog dostupnosti, i to ne samo za kraće turističke posete, navodi se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik