Moody's: Negativni izgledi Telekoma Slovenije

Bez autora
Dec 25 2014

Agencija Moody's potvrdila je kreditni rejting Telekoma Slovenije na razini Ba2, ali mu je i dodijelila negativne izglede. Po ocjeni Moody'sa zaoštrene makroekonomske prilike u Sloveniji i povećani regulatorni i konkurentski pritisci će i u budućem razdoblju utjecati na poslovanje Telekoma. Ocjenu temelje i na povećanom pritisku na likvidnost društva, posebno u svjetlu problema s refinanciranjem posotojećih obveza i visoke ovisnosti o domaćem bankarskom sustavu. Dio ocjene održava i neizvjesnosti vezane uz privatizaciju Telekoma Slovenije.

Moody's: Negativni izgledi Telekoma SlovenijeAgencija Moody's potvrdila je kreditni rejting Telekoma Slovenije na razini Ba2, ali mu je i dodijelila negativne izglede.

Po ocjeni Moody'sa zaoštrene makroekonomske prilike u Sloveniji i povećani regulatorni i konkurentski pritisci će i u budućem razdoblju utjecati na poslovanje Telekoma.

Ocjenu temelje i na povećanom pritisku na likvidnost društva, posebno u svjetlu problema s refinanciranjem posotojećih obveza i visoke ovisnosti o domaćem bankarskom sustavu. Dio ocjene održava i neizvjesnosti vezane uz privatizaciju Telekoma Slovenije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik