Povećan promet u maloprodaji za četiri odsto

Bez autora
Dec 28 2014

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je danas da je u Srbiji u prvih 10 meseci ove godine zabeležen rast prometa u maloprodaji za približno četiri odsto u odnosu na isti period prošle godine.Ljajić je ocenio da su to ohrabrujući rezultati, kao i da nema ekonomskih razloga za drastična poskupljenja, a posebno ne osnovnih životnih namirnica. Potpredsednik Vlade je ukazao na to da statistika pokazuje da je kupovna moć stanovništva neznatno veća nego u istom periodu prošle godine.

Povećan promet u maloprodaji za četiri odstoPotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je danas da je u Srbiji u prvih 10 meseci ove godine zabeležen rast prometa u maloprodaji za približno četiri odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Ljajić je, gostujući na Radio-televiziji Srbije (RTS), ocenio da su to ohrabrujući rezultati, kao i da nema ekonomskih razloga za drastična poskupljenja, a posebno ne osnovnih životnih namirnica.

Potpredsednik Vlade je ukazao na to da statistika pokazuje da je kupovna moć stanovništva neznatno veća nego u istom periodu prošle godine.

Ukoliko uporedimo oktobar ove i prošle godine može se konstatovati rast prihoda od prometa u maloprodaji za približno 2,6 odsto, precizirao je on i ponovio da su to ohrabrujući pokazatelji imajući u vidu celokupnu ekonomsku situaciju.

Prema njegovim rečima, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija je obezbedilo ukupno 2,5 milijardi dinara za infrastrukturu u oblasti turizma u 2015. godini.

Ljajić je uputio poziv svim lokalnim samoupravama da konkurišu za dobijanje dela tih sredstava i naglasio da naša zemlja može da se pozicionira kao značajna turistička destinacija i da tu možemo da ostvarimo značajne prihode.

On je rekao da Srbija beleži konstantan dvocifreni rast broja stranih turista, i naveo da će u 2014. godini biti ostvaren rast od 12,4 odsto, što je više od 900.000 stranih turista.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik