I dalje ograničene isporuke gasa: Gazprom ne poštuje dogovor

Bez autora
Dec 29 2014

U sjedištu BH gasa danas je održan sastanak povodom ograničene isporuke gasa iz Ruske Federacije, a koja nije u skladu sa Ugovorom o isporuci gasa između Energoinvesta d.d. Sarajevo i Gazprom Exporta.Sastanku su pristustvovali direktor BH gasa Mirza Sendijarević i izvršni direktor Haris Hrnjičić, direktorica Sarajevogasa Nihada Glamoč, direktor Toplana Admir Džubur, pomoćnik direktora Energoinvesta za oblast trgovina i usluga Mehmed Koldžo, te ministar prostornog uređenja i zaštite okoliša KS-a u ostavci Zlatko Petrović.

I dalje ograničene isporuke gasa: Gazprom ne poštuje dogovorU sjedištu BH gasa danas je održan sastanak povodom ograničene isporuke gasa iz Ruske Federacije, a koja nije u skladu sa Ugovorom o isporuci gasa između Energoinvesta d.d. Sarajevo i Gazprom Exporta.

Sastanku su pristustvovali direktor BH gasa  Mirza Sendijarević i izvršni direktor Haris Hrnjičić, direktorica Sarajevogasa Nihada Glamoč, direktor Toplana Admir Džubur, pomoćnik direktora Energoinvesta za oblast trgovina i usluga Mehmed Koldžo, te ministar prostornog uređenja i zaštite okoliša KS-a u ostavci Zlatko Petrović.

Iako se BH gas ranije u više navrata obraćao prema Energoinvestu sa informacijom o ograničenom isporukom gasa od Gazprom Exporta i insistirao da se maksimalne dnevne količine isporučenog gasa usklade sa ovim Ugovorom, zvaničnog odgovora još uvijek nema.

Na sastanku je dogovorena je maksimalna količina gasa koju BH gas može isporučivati Sarajevogasu u periodu najnižih tempeatura, te će na osnovu tih isporuka Sarajevogas i Toplane dalje snabdijevati svoje potrošače.
BH gas u međuvremenu pokušava kupiti dodatne količine gasa, ali svi potencijalni dobavljači insistiraju na avansnim uplatama.

Preduzeće Sarajevogas duguje BH gasu trenutno 42,5 miliona KM.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik