Planirano oživljavanje nekih preduzeća

Bez autora
Dec 30 2014

Lokalna uprava Nikšića u narednoj godini planira da oživi neka preduzeća i poveća šanse za zapošljavanje mladih, saopštio je predsjednik Opštine, Veselin Grbović. On je naveo primjer Željezare u kojoj je planiran nastavak investicija, Metalca u kojem se početkom godine očekuje početak proizvodnja i Rudnika boksita. Grbović je kazao da će početkom naredne godine uslijediti serija sastanaka sa partnerima iz Austrije i Poljske u vezi sa realizacijom projekata koji bi omogućili otvaranje novih radnih mjesta. On očekuje i sastanke sa ambasadorima više zemalja. Planirana je, kako je naveo, i rekonstrukcija gradskog trga i bazena u Sportskom centru, izgradnju dvije zgrade za raseljene i pretvaranje ruiniranog Doma vojske u Tehnopolis. On je, na tradicionalnom novogodišnjem koktelu, saopštio da Elektroprivreda (EPCG) planira prevođenje voda rijeke Zete u Krupac i Slano jezero i izgradnju vjetrogeneratora na Krnovu.

Planirano oživljavanje nekih preduzećaLokalna uprava Nikšića u narednoj godini planira da oživi neka preduzeća i poveća šanse za zapošljavanje mladih, saopštio je predsjednik Opštine, Veselin Grbović.

On je naveo primjer Željezare u kojoj je planiran nastavak investicija, Metalca u kojem se početkom godine očekuje početak proizvodnja i Rudnika boksita.

Grbović je kazao da će početkom naredne godine uslijediti serija sastanaka sa partnerima iz Austrije i Poljske u vezi sa realizacijom projekata koji bi omogućili otvaranje novih radnih mjesta. On očekuje i sastanke sa ambasadorima više zemalja.

Planirana je, kako je naveo, i rekonstrukcija gradskog trga i bazena u Sportskom centru, izgradnju dvije zgrade za raseljene i pretvaranje ruiniranog Doma vojske u Tehnopolis.

On je, na tradicionalnom novogodišnjem koktelu, saopštio da Elektroprivreda (EPCG) planira prevođenje voda rijeke Zete u Krupac i Slano jezero i izgradnju vjetrogeneratora na Krnovu.

„Novu godinu dočekujemo sa više optimizma. Počeli su neki povoljniji vjetrovi, mada smo i u ovoj i pored nepovoljnog ambijenta, uspjeli da odradimo značajan broj kapitalnih investicija“, kazao je Grbović.

On je podsjetio da su ove godine zarade zaposlenima u lokalnoj upravi i javnim preduzećima redovno izmirivane, a komercijalni krediti smanjeni sa 12 na šest miliona eura.

Grbović je dodao da je završena i nedavno otvorena obilaznica od Grebica prema Vidrovanu, treća traka kod Kusida, nastavak Bulevara 13. jul i vodovodi.

Prema njegovim riječima, Opština je pored države veliku pomoć imala od brojnih domaćih i stranih donatora, koji su izdvojili više od 800 hiljada eura.

Grbović je saopštio da su zavidni rezultati ostvareni i na polju kulture, zahvaljujući odličnoj saradnji sa resornim Ministarstvom i opštinskim institucijama, koji su, u okviru Vladine podrške razvoju kulture u Nikšiću, realizovali više od 300 programa.

„Nikšić je postao prepoznatljiv i po značajnim muzičkim i pozorišnim smotrama – Lake festu, Guitar festu i Festivalu glumca, a tako će biti i naredne godine“, naveo je Grbović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik