Ukupni prihodi Elektrokrajine oko 210 miliona KM

Bez autora
Dec 30 2014

Direktor "Elektrokrajine" Seka Kuzmanović istakla je danas da će ovo preduzeće u tekućoj godini imati ukupne prihode od oko 210 miliona KM, dok bi bruto dobit trebalo da iznosi više od 400.000 KM. Poslovni rezultati u ovoj godini bili su i više nego uspješni u datim okolnostima. Iako sačinjavanje godišnjih bilansa tek slijedi, naše procjene su da će žElektrokrajinaž ovu godinu završiti sa ukupnim prihodima na nivou prošlogodišnjih, rekla je Kuzmanovićeva na novogodišnjem prijemu. Ona je naglasila da je važan pokazatelj poslovanja i nivo naplate koji je konstantno u ovoj godini prelazio 100 odsto, uključujući i naplatu potraživanja po sklopljenih reprogramima. "Elektrokrajina" veliku pažnju posvećuje investicijama, prije svega u izgradnju nove i sanaciju postojeće distributivne mreže, čime ostvarujemo naš osnovni zadatak stabilnog i kvalitetnog snabdijevanja kupaca električnom energijom, dodala je Kuzmanovićeva. Ona kaže da su značajna sredstva uložena i u nabavku nove mehanizacije i izgradnju poslovnih objekata, a sve u cilju kreiranja uslova za efikasnije i ekonomičnije poslovanje, te poboljšanja bezbjednosti i uslova za rad zaposlenih.

Ukupni prihodi Elektrokrajine oko 210 miliona KMDirektor "Elektrokrajine" Seka Kuzmanović istakla je danas da će ovo preduzeće u tekućoj godini imati ukupne prihode od oko 210 miliona KM, dok bi bruto dobit trebalo da iznosi više od 400.000 KM.

 "Poslovni rezultati u ovoj godini bili su i više nego uspješni u datim okolnostima. Iako sačinjavanje godišnjih bilansa tek slijedi, naše procjene su da će žElektrokrajinaž ovu godinu završiti sa ukupnim prihodima na nivou prošlogodišnjih", rekla je Kuzmanovićeva na novogodišnjem prijemu.


Ona je naglasila da je važan pokazatelj poslovanja i nivo naplate koji je konstantno u ovoj godini prelazio 100 odsto, uključujući i naplatu potraživanja po sklopljenih reprogramima.

""Elektrokrajina" veliku pažnju posvećuje investicijama, prije svega u izgradnju nove i sanaciju postojeće distributivne mreže, čime ostvarujemo naš osnovni zadatak stabilnog i kvalitetnog snabdijevanja kupaca električnom energijom", dodala je Kuzmanovićeva.

Ona kaže da su značajna sredstva uložena i u nabavku nove mehanizacije i izgradnju poslovnih objekata, a sve u cilju kreiranja uslova za efikasnije i ekonomičnije poslovanje, te poboljšanja bezbjednosti i uslova za rad zaposlenih.

"Planovi "Elektrokrajine" u 2015. godini ogledaju se prije svega u namjeri nastavka investicionih aktivnosti i dosadašnjih pozitivnih trendova kada je riječ o smanjenju distributivnih gubitaka i poboljšanju procenta naplate, što bi se odrazilo i na još bolje finansijske rezultate", zaključila je Kuzmanovićeva.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik