Potpisan novi kolektivni ugovor za zaposlene u zdravstvu

Bez autora
Dec 30 2014

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije Zlatibor Lončar i predstavnici tri reprezentativna sindikata u zdravstvu potpisali su danas novi kolektivni ugovor, uz poruku da im je zajednički cilj poboljšanje zdravstvenog sistema. Lončar je taj dokument potpisao sa predsednikom granskog sindikata ZSZ "Nezavisnost" Zoranom Ilićem, predsednikom Sindikata lekara i farmaceuta Srbije Draganom Cvetićem i predsednikom Sindikata zdravstva i socijalne zaštite Zoranom Savićem. Ministar je istakao da će u 2015. godini zajednički zadatak biti poboljšanje zdravstvene usluge i uslova rada kako bismo u Srbiji imali zdravstveni sistem kakav zaslužuju i zdravstveni radnici i pacijenti. Ilić je ocenio da je potpisivanje kolektivnog ugovora veliki trenutak ne samo za Ministarstvo zdravlja, već i za sindikate i zdravstvene radnike.

Potpisan novi kolektivni ugovor za zaposlene u zdravstvuMinistar zdravlja u Vladi Republike Srbije Zlatibor Lončar i predstavnici tri reprezentativna sindikata u zdravstvu potpisali su danas novi kolektivni ugovor, uz poruku da im je zajednički cilj poboljšanje zdravstvenog sistema.

Lončar je taj dokument potpisao sa predsednikom granskog sindikata ZSZ "Nezavisnost" Zoranom Ilićem, predsednikom Sindikata lekara i farmaceuta Srbije Draganom Cvetićem i predsednikom Sindikata zdravstva i socijalne zaštite Zoranom Savićem.

Ministar je istakao da će u 2015. godini zajednički zadatak biti poboljšanje zdravstvene usluge i uslova rada kako bismo u Srbiji imali zdravstveni sistem kakav zaslužuju i zdravstveni radnici i pacijenti.

Ilić je ocenio da je potpisivanje kolektivnog ugovora veliki trenutak ne samo za Ministarstvo zdravlja, već i za sindikate i zdravstvene radnike.

Ovaj dokument je u nekim elementima bolji i precizniji od prethodnog, objasnio je on i podsetio na to da su se približno tri meseca vodili intenzivni pregovori o novom kolektivnom ugovoru.

Cvetić je ponovio da sindikati i resorno ministarstvo imaju isti cilj, a to je poboljšanje stanja u zdravstvu, unapređenje položaja zdravstvenih radnika i kvalitetnija zaštita pacijenata.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik