Počela naplata cestarine na jedinoj autocesti u Hercegovini

Bez autora
Jan 06 2015

Naplata cestarine na jedinoj završenoj dionici autoceste kroz Hercegovinu od granice s Hrvatskom do Međugorja na prometnom koridoru Vc započela je u ponedjeljak, izvijestili su iz Autocesta Federacije BiH. Na autocesti na koridoru Vc koja se u mjestu Bijači spaja s hrvatskom autocestom A1 kod Vrgorca, javno poduzeće uvelo je naplatu cestarine u iznosu od 0,6 do 2,5 eura, ovisno o kojoj se kategoriji vozila radi.Od danas se naplaćuje cestarina i na novoizgrađenoj dionici ceste koja Sarajevo povezuje sa Zenicom i cijena cestarine kreće se od 0,6 do 12,5 eura...

Naplata cestarine na jedinoj završenoj dionici autoceste kroz Hercegovinu od granice s Hrvatskom do Međugorja na prometnom koridoru Vc započela je u ponedjeljak, izvijestili su iz Autocesta Federacije BiH. Na autocesti na koridoru Vc koja se u mjestu Bijači spaja s hrvatskom autocestom A1 kod Vrgorca, javno poduzeće uvelo je naplatu cestarine u iznosu od 0,6 do 2,5 eura, ovisno o kojoj se kategoriji vozila radi.

Od danas se naplaćuje cestarina i na novoizgrađenoj dionici ceste koja Sarajevo povezuje sa Zenicom i cijena cestarine kreće se od 0,6 do 12,5 eura.

Zatvoreni sustav naplate primjenjuje se na dužini od 80 kilometara od Zenice do Tarčina i po smjernicama Europske unije (EU) tretira se kao pravedan sustav naplate jer se cijena cestarina obračunava prema prijeđenom kilometru.

Sustav je opremljen suvremenim podsustavima kategorizacije i klasifikacije vozila, pa je eventualno nepropisno korištenje autoceste sustavno onemogućeno.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik