BiH u programu borbe protiv poreske prevare

Bez autora
Jan 07 2015

Vijeće ministara BiH utvrdilo je Prijedlog osnova za zaključivanje Sporazuma između Evropske unije i Bosne i Hercegovine o učešću Bosne i Hercegovine u programu Unije Fiscalis 2020, u cilju unapređenja poreskog sistema u BiH putem saradnje s poreskim upravama i službenicima država regiona i Evropske unije, koje su članice ovog programa.Unutar ovog programu mogu biti podržane aktivnosti u vezi s borbom protiv poreskih prevara, utaje poreza te usklađivanja s regulativom EU i praksama u oblasti poreza i poreske politike.

BiH u programu borbe protiv poreske prevareVijeće ministara BiH utvrdilo je Prijedlog osnova za zaključivanje Sporazuma između Evropske unije i Bosne i Hercegovine o učešću Bosne i Hercegovine u programu Unije Fiscalis 2020, u cilju unapređenja poreskog sistema u BiH putem saradnje s poreskim upravama i službenicima država regiona i Evropske unije, koje su članice ovog programa.

Unutar ovog programu mogu biti podržane aktivnosti u vezi s borbom protiv poreskih prevara, utaje poreza te usklađivanja s regulativom EU i praksama u oblasti poreza i poreske politike.

Istovremeno, članstvom BiH u ovom programu omogućava se jačanje kapaciteta, vještina i stručnosti bh. poreskih službenika, što predstavlja važan korak k daljnjem napretku naše zemlje u procesu evropskih integracija. Ukupna vrijednost Programa do 2020. godine iznosi 223.366.000,00 eura.

Ministarstvo finansija i trezora dostavit će Prijedlog osnova Predsjedništvu BiH u daljnju proceduru, a za bh. potpisnika predložen je šef Misije BiH pri Evropskoj uniji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik