Rast stranih investicija 17%

Bez autora
Jan 11 2015

Prema do sada obrađenim podacima, za tri kvartala ove godine došlo je do rasta stranih investicija od 17 odsto u odnosu na isti period prethodne godine, a rast je u skladu sa poboljšanjem biznis ambijenta u Crnoj Gori, ocijenio je direktor Agencije za promociju stranih investicija Miloš Jovanović. On je rekao da se prema zvančnim podacima izvještaja Svjetske banke “Doing Business”, Crna Gora za 2015. Godinu našla na 36. mjestu od 189 zemalja analiziranih po kvalitetu biznis ambijenta. Ako uzmemo u obzir da regionalni prosjek za Evropu i Centralnu Aziju iznosi 68, možemo reći da smo na dobrom putu u daljem poboljšanju uslova poslovanja za domaće i strane investitore. Od pozicije između ostalih zemalja, bitnija je činjenica da smo napredovali za šest mjesta u odnosu na prethodnu godinu i da se, naravno, tu nećemo zaustaviti, rekao je Jovanović.

Rast stranih investicija 17%Prema do sada obrađenim podacima, za tri kvartala ove godine došlo je do rasta stranih investicija od 17 odsto u odnosu na isti period prethodne godine, a rast je u skladu sa poboljšanjem biznis ambijenta u Crnoj Gori, ocijenio je direktor Agencije za promociju stranih investicija Miloš Jovanović.

On je rekao da se prema zvančnim podacima izvještaja Svjetske banke “Doing Business”, Crna Gora za 2015. Godinu našla na 36. mjestu od 189 zemalja analiziranih po kvalitetu biznis ambijenta.

“Ako uzmemo u obzir da regionalni prosjek za Evropu i Centralnu Aziju iznosi 68, možemo reći da smo na dobrom putu u daljem poboljšanju uslova poslovanja za domaće i strane investitore. Od pozicije između ostalih zemalja, bitnija je činjenica da smo napredovali za šest mjesta u odnosu na prethodnu godinu i da se, naravno, tu nećemo zaustaviti”, rekao je Jovanović za Pobjedu.

On je istakao da je biznis ambijent u našoj zemlji je, izuzev Makedonije koja je za nekoliko mjesta ispred nas, bolji nego svim ostalim zemaljama u regionu.

Kazao je da ima dosta interesovanja za investiranje od kredibilnih kompanija, posebno iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i Narodne Republike Kine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik