Mere za poboljšanje pozicije Srbije na listi SB o uslovima poslovanja

Bez autora
Jan 14 2015

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da bi Srbija u 2015. godini trebalo da napreduje za najmanje 50 mesta na rang-listi Svetske banke (SB) o uslovima poslovanja – “Doing business”.Mihajlović je, nakon prve sednice Zajedničke grupe za definisanje konkretnih mera za unapređenje pozicije Srbije na rang-listi SB, kojoj je i predsedavala, istakla da već samim Zakonom o planiranju i izgradnji naša zemlja sasvim sigurno napreduje za najmanje 50 mesta na tom spisku.

Mere za poboljšanje pozicije Srbije na listi SB o uslovima poslovanjaPotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da bi Srbija u 2015. godini trebalo da napreduje za najmanje 50 mesta na rang-listi Svetske banke (SB) o uslovima poslovanja – “Doing business”.

Mihajlović je u izjavi za agenciju Tanjug, nakon prve sednice Zajedničke grupe za definisanje konkretnih mera za unapređenje pozicije Srbije na rang-listi SB, kojoj je i predsedavala, istakla da već samim Zakonom o planiranju i izgradnji naša zemlja sasvim sigurno napreduje za najmanje 50 mesta na tom spisku.

Ona je navela da se na najnovijoj rang-listi Svetske banke Srbija nalazi na 91. mestu po uslovima poslovanja, što je za 14 mesta niže nego u prethodnom izveštaju.

Prema njenim rečima, zajednička radna grupa baviće se svim zakonskim i podzakonskim aktima za stvaranje boljih uslova poslovanja.

Osnovni cilj svih mera za smanjenje i pojednostavljenje administrativnih procedura i zakonskih propisa, kako je istakla, jeste da svi oni koji ulažu u našoj zemlji, bilo da su domaći ili strani investitori, znaju danas, ali i za pet i deset godina, šta podrazumeva poslovanje u Srbiji.

Mihajlović je navela da su na sastanku već utvrđene obaveze određenih ministarstava i dat im je rok da za 10 dana izađu sa konkretnim predlozima o kojima će se raspravljati na narednoj sednici, zajedno sa predstavnicima stranih investitora, Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) i finansijskih organizacija.

Ona je najavila da će na tom sastanku biti razmotrena mogućnost da se već u narednih mesec dana izrade predlozi izmena zakona, kako bi na narednim listama međunarodnih organizacija Srbija bila zemlja koja je napravila mnogo pozitivnih koraka na planu poboljšanja poslovnog ambijenta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik