U februaru u funkciji Jedinstveni informacioni sistem firmi u RS-u

Bez autora
Jan 15 2015

Vlada Republike Srpske (RS) usvojila je danas Informaciju o implementaciji projekta Jedinstvenog informacionog sistema za registraciju poslovnih subjekata u tom bh.entitetu. Zasad Jedinstveni informacioni sistem poslovnih subjekata funkcioniše u testnoj produkciji, a od 2.februara 2015. godine bit će u potpunoj funkciji.Reforma registracije poslovanja u RS za jedan od ciljeva imala je uspostavljanje jedinstvenog registra svih poslovnih subjekata, što je zahtijevalo uvođenje jedinstvenog informacionog sistema za registraciju poslovnih subjekata.

U februaru u funkciji Jedinstveni informacioni sistem firmi u RS-uVlada Republike Srpske (RS) usvojila je danas Informaciju o implementaciji projekta Jedinstvenog informacionog sistema za registraciju poslovnih subjekata u tom bh.entitetu.

Zasad Jedinstveni informacioni sistem poslovnih subjekata funkcioniše u testnoj produkciji, a od 2.februara 2015. godine bit će u potpunoj funkciji.

Reforma registracije poslovanja u RS za jedan od ciljeva imala je uspostavljanje jedinstvenog registra svih poslovnih subjekata, što je zahtijevalo uvođenje jedinstvenog informacionog sistema za registraciju poslovnih subjekata.

Projektom je predviđen razvoj softverskog i izgradnja sistemskog rješenja, te izgradnja data centra (primarna i sekundarna lokacija) i odgovarajuće obuke za radu u novom sistemu, podsjeća se u saopćenju iz entitetske vlade.

Sve aktivnosti u vezi sa izgradnjom data centra i razvojem softvera su završene u datom vremenskom okviru. Obuke za rad u novom sistemu su obavljene u toku perioda održavanja a nakon što je svim učesnicima u procesu registracije poslovanja novi sistem učinjen dostupnim.

Jedinstveni registar poslovnih subjekata je popunjen prečišćenim podacima iz aktuelnih registara koje su zasebno vodili okružni privredni sudovi, Poreska uprava i Zavod za statistiku.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik