Poziv vojvođanskim lokalnim samoupravama za učešće u programu „Misli globalno – privlači lokalno“

Bez autora
Jan 19 2015

Cilj programa „Misli globalno – privlači lokalno“ namenjen je lokalnim samoupravama u Vojvodini, a cilj je da one usvoje neke osnovne strategije i alate koji će im pružiti mogućnost da dođu u fokus većem broju potencijalnih investitora, kao i da prezentacije o njihovim investicionim potencijalima izgledaju profesionalno i nose sve relevantne informacije za investitore.Danas nije dovoljno imati lokaciju za investiranje, ma koliko ona bila dobro pozicionirana, infrastrukturno opremljena, bogata resursima, iskustvom i obučenom radnom snagom. Puno zemalja, regiona, gradova, mesta i mikrolokacija nude odlične, a slične uslove za investiranje...

Poziv vojvođanskim lokalnim samoupravama za učešće u programu „Misli globalno – privlači lokalno“Cilj programa „Misli globalno – privlači lokalno“ namenjen je lokalnim samoupravama u Vojvodini, a cilj je da one  usvoje neke osnovne strategije i alate koji će im pružiti mogućnost da dođu u fokus većem broju potencijalnih investitora, kao i da prezentacije o njihovim investicionim potencijalima izgledaju profesionalno i nose sve relevantne informacije za investitore. 

Danas nije dovoljno imati lokaciju za investiranje, ma koliko ona bila dobro pozicionirana, infrastrukturno opremljena, bogata resursima, iskustvom i obučenom radnom snagom. Puno zemalja, regiona, gradova, mesta i mikrolokacija nude odlične, a slične uslove za investiranje. Vojvodini su konkurenti brojni regioni, opštinama su konkurencija opštine u geografski, ekonomski i kulturološki udaljenim državama, a radnim zonama su konkurencije hiljade radnih zona, samo u Evropi. I sve su one na Internetu. Ali, tu su i potencijalni investitori. Istraživanja su pokazala da više od 90% biznis lidera koristi Internet za informisanje i da oko 80% njih putem Interneta dolazi do informacija o  poslovnim mogućnostima.

Imajući ovo u vidu, VIP Fond je odlučio da ovaj projekat radi u saradnji sa svim opštinama koje se prijave, te da kroz radionice i direktnu saradnju zajedno dobijemo sledeće:

  • Savremenu Power Point prezentaciju o investicionim potencijalima lokalne samouprave
  • Stranicu „Invest In“ na sajtu lokalne samouprave, koja će sadržati sve relevantne informacije za potencijalne investitore
  • Profile lokalnih samouprava na društvenim mrežama koje su se pokazale kao najbolje za poslovnu promociju i preporuke kako da se ti profili vode

VIP Fond će na svom sajtu postaviti i posebnu stranicu na kojoj će biti predstavljene prezentacije lokalnih samouprava koje budu učestvovale u projektu i veza sa njihovim veb sajtovima. Ceo projekat pratiće i kampanja u medijima i na društvenim mrežama, sa ciljem promocije investicionih potencijala lokalnih samouprava koje budu učestvovale u projektu.

Zainteresovane lokalne samouprave mogu da se prijave najkasnije do 31.01.2015. godine, na e-mail zivko.planic@vip.org.rs.

Kada prijave lokalnih samouprava budu stigle, VIP Fond će definisati vremenski period za realizaciju programa.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik