Perutnina Ptuj dogovorila reprogram kredita

Bez autora
Jan 19 2015

Upravi Perutnine koju predvodi Roman Glaser, prema neslužbenim informacijama, uspjelo je s bankama postignuti sporazum o uvjetima restrukturiranja i reprogramiranja kredita u 2020. godine. U kompaniji su prije nekoliko dana dogovorili sve uvjete s banakama, i trenutno se krovni sporazum o financijskom restrukturiranju nalazi na potpisu. Detalje sporazuma s bankama u Perutnini Ptuj ne žele komentirati, kao ni kada će sazvati dokapitalizacijsku skupštinu. Jedan od uvjeta banaka je dokapitalizacija ptujske kompanije sa oko 20 milijuna eura. Prema neslužbenim informacijama, bankari su Glaseru dali na raspolaganje do godinu dana da konačno izvrši dokapitalizaciju, inače će biti otkazan ugovor o reprogramiranju kredita.

Perutnina Ptuj dogovorila reprogram kreditaUpravi Perutnine koju predvodi Roman Glaser, prema neslužbenim informacijama, uspjelo je s bankama postignuti sporazum o uvjetima restrukturiranja i reprogramiranja kredita u 2020. godine.

U kompaniji su prije nekoliko dana dogovorili sve uvjete s banakama, i trenutno se krovni sporazum o financijskom restrukturiranju nalazi na potpisu, izvještava ljubljanski Dnevnik.

Detalje sporazuma s bankama u Perutnini Ptuj ne žele komentirati, kao ni kada će sazvati dokapitalizacijsku skupštinu. Jedan od uvjeta banaka je dokapitalizacija ptujske kompanije sa oko 20 milijuna eura. Prema neslužbenim informacijama, bankari su Glaseru dali na raspolaganje do godinu dana da konačno izvrši dokapitalizaciju, inače će biti otkazan ugovor o reprogramiranju kredita.

Prema originalnim planovima Glaser i francuska BNP Paribas Fortis, koja Perutninu Ptuj savjetuje u dokapitalizaciji, ponude potencijalnih strateških investitora trebali su predstaviti krajem prošle godine. Međutim, kompanija sada kaže da će ponude najprije predstaviti Nadzornom odboru, a zatim bankama kreditorima. Prema neslužbenim informacijama u Perutnini su banke uspjeli uvjeriti da dio sredstava iz dokapitalizacije izdvoje za razvoj, investicije i širenje na nova tržišta.

"Perutnina Ptuj ima slične probleme kao i mnoga druga slovenska poduzeća, jer se u prošlosti kratkoročno i uz različite uvjete zaduživala kod velikog broja različitih banaka. Sada će se banke povezati u jedan sindikat, čime bi svi krediti imali jednake uslove, a banke jedinstvena osiguranja", rekao je predsjednik Nadzornog odbora Perutnine Ptuj Borut Bratina.

Za osiguranje ukupno oko stotinu milijuna eura kredita morat će u Perutnina Ptuj založiti gotovo svu svoju imovine, uključujući nekretnine, podružnice, potraživanja i zalihe. Osim toga, kompanija će morati menadžerski holding PMP privoliti na produžetak založnog prava na 10-postotni paket dionica Perutnine Ptuj.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik