Aranžman Srbije sa MMF-om krajem februara

Bez autora
Jan 21 2015

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Dušan Vujović najavio je danas da će Srbija i Međunarodni monetarni fond (MMF) narednog meseca finalizovati detalje aranžmana iz predostrožnosti, dok bi sporazum trebalo da bude odobren 23. februara.Vujović je istakao da je Vlada Srbije predvođena premijerom Aleksandrom Vučićem u novembru prošle godine postigla dogovor sa MMF-om, pri čemu se napredak njenih napora u skladu sa tim dogovorom prati od 1. januara.

Aranžman Srbije sa MMF-om krajem februaraMinistar finansija u Vladi Republike Srbije Dušan Vujović najavio je danas da će Srbija i Međunarodni monetarni fond (MMF) narednog meseca finalizovati detalje aranžmana iz predostrožnosti, dok bi sporazum trebalo da bude odobren 23. februara.

Vujović je u intervjuu za agenciju "Blumberg" istakao da je Vlada Srbije predvođena premijerom Aleksandrom Vučićem u novembru prošle godine postigla dogovor sa MMF-om, pri čemu se napredak njenih napora u skladu sa tim dogovorom prati od 1. januara.

On je ukazao na to da ova finansijska institucija privodi kraju rad na paketu mera, i istovremeno potvrdio da će Vlada Srbije u narednim danima finalizovati memorandum o ekonomskim i finansijskim merama.

Ministar je ponovio da će to biti aranžman iz predostrožnosti, i dodao da je plan da se paket mera 1. februara dostavi Bordu direktora MMF-a.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik