Početak izgradnje pruge Beograd – Budimpešta krajem septembra

Bez autora
Jan 21 2015

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Vlade NR Kine Li Kećijangom razgovarali su danas u Davosu, u Švajcarskoj, o svim važnim projektima o kojima je bilo reči tokom Samita u Beogradu.Vučić i Kećijang, koji učestvuju na Svetskom ekonomskom forumu „Novi globalni kontekst“ u Davosu, poseban akcenat su stavili na izgradnju pruge Beograd – Budimpešta i precizno su dogovoreni svi rokovi za taj projekat. Studija izvodljivosti biće završena do kraja aprila, idejni projekat do sredine juna, a izgradnja pruge počinje najkasnije krajem septembra.

Početak izgradnje pruge Beograd – Budimpešta krajem septembraPredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Vlade NR Kine Li Kećijangom razgovarali su danas u Davosu, u Švajcarskoj, o svim važnim projektima o kojima je bilo reči tokom Samita u Beogradu.

Vučić i Kećijang, koji učestvuju na Svetskom ekonomskom forumu „Novi globalni kontekst“ u Davosu, poseban akcenat su stavili na izgradnju pruge Beograd–Budimpešta i precizno su dogovoreni svi rokovi za taj projekat.

Studija izvodljivosti biće završena do kraja aprila, idejni projekat do sredine juna, a izgradnja pruge počinje najkasnije krajem septembra.

Kećang je obećao Vučiću da će kineske kompanije uz podršku srpskih i mađarskih kompanija izgraditi prugu za samo dve godine, što znači da će građani Srbije već u drugoj polovini 2017. godine za manje od tri sata stizati do glavnog grada Mađarske.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik