Pokrenut predstečajni postupak u ˝Livnici˝

Bez autora
Jan 22 2015

Zbog činjenice da je u tuzlanskoj Livnici čelika prije dva dana pokrenut predstečajni postupak, a na zahtjev punomoćnika Intesa San Paolo banke, Damir Arnautović, sudija Općinskog suda Tuzla prekinuo je jučerašnje ročište u predmetu u kojem se od ˝Livnice˝ potražuju milionske cifre na ime dugovanja. Po okončanju ročišta, advokati su svojim strankama zabranili da daju izjave za medije, smatrajući da je još uvijek rano izjavljivati bilo šta o ovom osjetljivom slučaju. Dok je većina punomoćnika onih koji potražuju dugove negodovala, predstavnici Sindikata ˝Solidarnost˝ koji su pratili suđenje, izrazili su djelimično zadovoljstvo.

Pokrenut predstečajni postupak u ˝Livnici˝Zbog činjenice da je u tuzlanskoj Livnici čelika prije dva dana pokrenut predstečajni postupak, a na zahtjev punomoćnika Intesa San Paolo banke, Damir Arnautović, sudija Općinskog suda Tuzla prekinuo je jučerašnje ročište u predmetu u kojem se od ˝Livnice˝ potražuju milionske cifre na ime dugovanja.

Po okončanju ročišta, advokati su svojim strankama zabranili da daju izjave za medije, smatrajući da je još uvijek rano izjavljivati bilo šta o ovom osjetljivom slučaju.

Dok je većina punomoćnika onih koji potražuju dugove negodovala, predstavnici Sindikata ˝Solidarnost˝ koji su pratili suđenje, izrazili su djelimično zadovoljstvo.

- Predstečajni postupak je u ovom momentu nužno zlo, kako bi se spriječila otimačina imovine, jer bi se za isplatu dugova vrijedne nekretnine prodavale u bescijenje. Dobro je da se ustanovi koliko kome ˝Livnica˝ duguje. Na suđenju je bilo riječi o potraživanjima od 12 miliona KM bez kamata čije su brojke astronomske-rekao je Enes Tanović, iz Sindikata ˝Solidarnost˝.

Inače, u toku je postupak popravke mehanizacije kako bi ˝Livnica˝ sredinom februara mogla ponovo pokrenuti proizvodnju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik