Na prodaji Aluminijev samački hotel u Mostaru

Bez autora
Jan 22 2015

Agencija za privatizaciju FBiH raspisla je javni poziv za prodaju samačkog hotela u Mostaru u vlasništvu mostarskog Aluminija. Samački hotel u devastiranom stanju sa pripadajućim zemljištem, ukupne površene 2.328 m2, prodaje se po početnoj cijeni od 356.200 KM. Nekretnina se nalazi u strogom centru Mostara, u neposrednoj blizini autobuske i željezničke stanice. Izmjenom i dopunom Regulacionog plana “Centralna zona-rekonstrukcija” na ovoj nekretnini je predviđena izgradnja kolektivnog stambeno-poslovnog objekta i podzemne garaže. Kod ponuda potencijalnih kupaca najviše će se vrednovati cijena i ulaganja u periodu od 2,5 godine - po 35%, dok će zapošljavanje u roku od tri godine nositi 30% bodova.

Na prodaji Aluminijev samački hotel u MostaruAgencija za privatizaciju FBiH raspisla je javni poziv za prodaju samačkog hotela u Mostaru u vlasništvu mostarskog Aluminija.

Samački hotel u devastiranom stanju sa pripadajućim zemljištem, ukupne površene 2.328 m2, prodaje se po početnoj cijeni od 356.200 KM.

Nekretnina se nalazi u strogom centru Mostara, u neposrednoj blizini autobuske i željezničke stanice.
Izmjenom i dopunom Regulacionog plana “Centralna zona-rekonstrukcija” na ovoj nekretnini je predviđena izgradnja kolektivnog stambeno-poslovnog objekta i podzemne garaže.

Kod ponuda potencijalnih kupaca najviše će se vrednovati cijena i ulaganja u periodu od 2,5 godine - po 35%, dok će zapošljavanje u roku od tri godine nositi 30% bodova.

Kupac će biti obavezan da obezbjedi bankarsku garanciju prvorazredne banke, na iznos od 10% ukupnih ulaganja, koja će se regulisati kupoprodajnim ugovorom.

Ponude se dostavljaju najkasnije do 10.02.2015. godine, do 16 sati, a javno objavljivanje pet najbolje rangiranih ponuda će se održati u prostorijama Agencije za privatizaciju HNK 17 .02.2015. godine u 11 sati.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik