Subotica: Austrijanci grade šoping mol

Bez autora
Jan 22 2015

Austrijska kompanija "Imofinanc" uskoro počinje izgradnju maloprodajnog parka na prostoru nekadašnje kasarne "Petar Drapšin" u Subotici. Kompanija, poznatija kao "Stop šop 2", na površini od tri hektara gradiće šoping mol u kome će se nalaziti prodavnice mnogih poznatih brendova. Prvi komšija biće, takođe, trgovinski lanac "Lidl". Započeli su projektovanje i stekli sve uslove za dobijanje građevinske dozvole, a planiraju da do kraja godine završe gradnju objekta površine 8.500 kvadrata namenjenih prodavnicama, dok u drugoj fazi planiraju izgradnju restorana i robne kuće, objašnjava Nebojša Daraboš, član Gradskog veća za privredu. Kada investitori dobiju građevinsku dozvolu, lokalna samouprava ima obavezu da infrastrukturno opremi sav prostor, za šta je predviđeno oko 80 miliona dinara.

Subotica: Austrijanci grade šoping molAustrijska kompanija "Imofinanc" uskoro počinje izgradnju maloprodajnog parka na prostoru nekadašnje kasarne "Petar Drapšin" u Subotici.

Kompanija, poznatija kao "Stop šop 2", na površini od tri hektara gradiće šoping mol u kome će se nalaziti prodavnice mnogih poznatih brendova. Prvi komšija biće, takođe, trgovinski lanac "Lidl".

- Započeli su projektovanje i stekli sve uslove za dobijanje građevinske dozvole, a planiraju da do kraja godine završe gradnju objekta površine 8.500 kvadrata namenjenih prodavnicama, dok u drugoj fazi planiraju izgradnju restorana i robne kuće - objašnjava Nebojša Daraboš, član Gradskog veća za privredu.

Kada investitori dobiju građevinsku dozvolu, lokalna samouprava ima obavezu da infrastrukturno opremi sav prostor, za šta je predviđeno oko 80 miliona dinara.

- Broj zaposlenih zavisiće od broja lokala, i očekujemo oko 100 radnih mesta - dodaje Daraboš.

- Nova radna mesta očekujemo i u Privrednoj zoni "Mali Bajmok", gde "Kalcedonija", pored dosadašnjih 600, planira da zaposli još 400 radnika, dok "Svarovski" treba da se preseli u novoizgrađeni objekat, gde posao čeka oko 400 Subotičana.

Očekuje se dolazak još dva investitora iz oblasti metalske i auto-industrije, ali to isključivo sada zavisi od Ministarstva privrede i SIEPA.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik